Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Παρέμβαση του Σωματείου μας για τα Προβλήματα των ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ.

Αριθμ. Πρωτ:…….............73.
Πάτρα………...............5.4.12.                       ΠΡΟΣ: ΔΚΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

          Τα προβλήματα των Συναδέλφων ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ, όπως αυτά κατατέθηκαν στη συνάντηση που είχαμε μαζί τους χθες 4/4/12, είναι αρκετά και μάλιστα πάρα πολύ σοβαρά.
Το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό πρόβλημα γι΄ αυτούς τους Συναδέλφους είναι οι μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Ελλείψεις πού έχουν δημιουργηθεί από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική των ανύπαρκτων προσλήψεων, τις πάρα πολλές Συνταξιοδοτήσεις, αλλά και τις πάμπολλες μετακινήσεις από τον κλάδο τους, προς άλλα τμήματα και υπηρεσίες για κάλυψη άλλων αναγκών και όχι μόνον.
           Η μείωση της δύναμής του το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά 10 περίπου άτομα, έχει οδηγήσει τούς Συναδέλφους μας να εργάζονται χωρίς Ρεπό και με αρκετές οφειλόμενες άδειες. Το προαναφερόμενο αυτό πρόβλημα σε συνάρτηση με την επικείμενη ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ 3 ακόμη ατόμων μέσα στον Μάϊο, και τα προβλήματα υγείας αρκετών Συναδέλφων, αντιλαμβάνεστε ότι οδηγούν τον προαναφερόμενο κλάδο σε αρκετά μεγάλες λειτουργικές δυσκολίες.
           Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, επιβάλλεται και πρέπει άμεσα, το συντομότερο δυνατόν να γίνουν οι άκρως απαραίτητες ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και έως ότου γίνουν αυτές, ΑΜΕΣΑ:
  • Η επιστροφή όλων των ΜΕΤΑΚΙΝΗΜΕΝΩΝ στις οργανικές τους Θέσεις.
  • Μετακινήσεις προς το τμήμα τους, άλλων Συναδέλφων πού θέλουν να γίνουν Τραπεζοκόμοι και εφ΄ όσον βεβαίως οι συνθήκες το επιτρέπουν.
  • Αναζήτηση Προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία της περιοχής μας, από τον ΟΑΕΔ, την Σχολή μαθητείας, το πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας, κλπ.
  • Περικοπή των προσφερόμενων υπηρεσιών από τον κλάδο τους, πού θα πρέπει πλέον να απασχολείται αποκλειστικά και μόνον με το σερβίρισμα των Ασθενών.
  • Λειτουργία του ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΟΥ, που είναι ευθύνη της Νοσηλευτικής, όπως λειτουργεί και στο ΠΠΝΡΙΟΥ, εξοικονομώντας έτσι τουλάχιστον τα δύο άκρως απαραίτητα άτομα.
  • Επαναφορά ΑΜΕΣΑ του παλιού ωραρίου 12:30-20:30, του ωραρίου πού ενισχύει την διανομή του μεσημεριανού φαγητού.
           Για τα προαναφερόμενα προβλήματα, που επιβάλλεται και πρέπει ή άμεση αντιμετώπιση τους, ζητάμε το συντομότερο δυνατόν συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να βρεθούν οι άκρως απαραίτητες λύσεις, δεδομένου ότι τα περιθώρια στενεύουν για την λειτουργική ανταπόκριση αυτού του προαναφερόμενου τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: