Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μετά την χθεσινή ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, στη ΝΕΑ 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην 6η Υ.ΠΕ.

        Ξεκίνησαν χθες και μάλιστα με επιτυχία οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του Σωματείου μας, κινητοποιήσεις που είναι ενταγμένες  στα πλαίσια των ΔΙΗΜΕΡΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ της Ομοσπονδίας μας, της ΠΟΕΔΗΝ.
        Με την σημερινή μας κινητοποίηση, όπως είχαμε προαναγγείλει, είχαμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Συναδέλφων στην Αίθουσα Συνελεύσεων, όπου έγινε πλήρης και  εφ΄ όλης της ύλης ενημέρωσή τους επί των προβλημάτων αυτής της περιόδου  και στη συνέχεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΖΙ στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο του Νοσοκομείου μας.
        Στη σχετική συνάντηση που υπήρξε με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου, αναφερθήκαμε:              
ü Στην λειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών και τις πρόσφατες μετακινήσεις που έγιναν, μετακινήσεις που βαλτώνουν περαιτέρω την λειτουργία μας και γι΄ αυτό ζητήσαμε ΑΜΕΣΑ να παρθούν πίσω ή να υπάρξουν οι αναγκαίες και απαραίτητες διευθετήσεις.
ü Στην κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες πού λειτουργούν υπό το Γρ. Επιστασίας, όπου ζητήσαμε ΑΜΕΣΑ παρέμβαση τους για ανασύνταξη και σωστή λειτουργία.                           
ü Στην λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, όπου αφού καταγγείλαμε την πρόσφατη μετακίνηση πού έγινε εκεί και της οποίας ζητήσαμε την επαναφορά της γιατί δεν πειστήκαμε για την αναγκαιότητά της από τα σχετικά επιχειρήματά τους, καταγγείλαμε κάποιες  από τις πρακτικές και τις τακτικές που εκεί εφαρμόζονται και που μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους, απαιτώντας να μην ξανασυμβούν.
ü Στην ανάγκη συνεδρίασης της Διοίκησης ΑΜΕΣΑ, προκειμένου να επικαιροποιήσουμε τις θέσεις και διεκδικήσεις του Νοσοκομείου σε ότι αφορά την ανάγκη της  κατ΄ εξαίρεσης πρόσληψης Προσωπικού, την διασφάλιση του σημερινού χαρακτήρα του Νοσοκομείου με αφορμή το εκ νέου άνοιγμα του Υγειονομικού χάρτη και την καταβολή εγκαίρως και ΑΜΕΣΑ σ’  όλους τους συναδέλφους μας όλων των περικοπών που τους έχουν γίνει στις Αργίες και τα Νυκτερινά της τρέχουσας χρονιάς.
ü Την ενίσχυσή μας ΑΜΕΣΑ με Ιατρούς και την συνέχιση του εφημεριακού καθεστώτος των 15-15 εναλλάξ ημερών εφημερίας με το ΠΠΝΡΙΟΥ.
       Μετά την προαναφερόμενη κινητοποίησή μας, συνεχίζουμε τις δράσεις μας, που υπενθυμίζουμε ότι έχουν ως εξής:
ü 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/11/15, στις ώρες 10:00-14:00 με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ όλων στις  10:30 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ και στη συνέχεια  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:30 στην 6η Υ.Πε όπου  καλούμε και τούς φορείς της πόλης μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση της  6ης Υ.Πε για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που βρίσκονται ένα βήμα πριν το BLACK AOYT.
ü 24ωρη ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ  2/12/15 και  συμμετοχή στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που θα γίνει εκείνη την ημέρα από την ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα, στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά από το Υπουργείο Υγείας, όπου θα μεταβούμε με Πούλμαν που θα αναχωρήσουν στις 08:00 πμ από την Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου μας.                                               
                            ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ 
Ø Χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας. 
Ø Δωρεάν - καθολική πρόσβαση στην Υγεία-Πρόνοια.
Ø Άμεσα στελέχωση του Νοσοκομείου μας και λειτουργική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
Ø Άμεσα στελέχωση των Κέντρων Υγείας και επαναφορά τους στα Νοσοκομεία προέλευσης.
Ø Εξόφληση όλων των οφειλόμενων Νυκτερινών – Αργιών στα Κ.Υ και όλες τις σχετικές περικοπές που έχουν γίνει στους Εργαζόμενους των Νοσοκομείων.
Ø Προσλήψεις ΑΜΕΣΑ Μόνιμου Προσωπικού και Ιατρών.
Ø Ένταξη επιτέλους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Ø Ανάκτηση των Απωλειών.
Ø Κατάργηση των Μνημονίων που προβλέπουν τη συρρίκνωση – κατάργηση Νοσοκομειακών και Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Μονάδων.
Ø Αποτροπή της ψήφισης των εφαρμοστικών Νόμων του 3ου Μνημονίου.
Ø Διατήρηση του εφημεριακού καθεστώτος των 15-15 ημερών, με αλλαγή των ημερών εφημέρευσης και άμεσα την κάλυψή μας με το αναγκαίο και απαραίτητο Ιατρικό δυναμικό. 
       Οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις κορυφώνονται σ΄ αυτήν την φάση με την συμμετοχή μας στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΕΜΠΤΗΣ 3/12/15, που εξαγγέλθηκε από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ, με σημείο αιχμής το ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
                                                   .........................................................
 Διαβάστε σχετικά κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/365362

Δεν υπάρχουν σχόλια: