Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΦΑΣΗ της 23ης-01ης/22.01.18 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας..

        Την ΔΕΥΤΕΡΑ 22/01/18, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, με  τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:                           
I.                   Η 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ την 25η Γενάρη 2018.
II.                 Η  Λειτουργία της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και των ΘΥΡΩΡΩΝ.
III.              Η Συμμετοχή μας στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ. 
IV.              Εκδηλώσεις Σωματείου.
V.                 Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις. 
      Σ΄  αυτήν  λοιπόν την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζαν: ο Αναγνώστου, η Γκαργκάσουλα, η Λιώλη, και ο Χατζηλάμπρου, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος, τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
Ι.  Κατ' αρχήν στην επικείμενη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ, την 25η του Γενάρη και το σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που γίνεται για το Ανθυγιεινό κλπ άλλα προβλήματα του χώρου μας στην Αθήνα, κινητοποιήσεις όπου θα πρέπει να συμμετάσχουμε και ει δυνατόν και με Συναδέλφους-Μέλη μας.
II.  Στη συνέχεια στην κατάσταση που έχει δημιουργεί στο τμήμα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και των ΘΥΡΩΡΩΝ, όπου παρά την πρόσληψη των 10 ατόμων στην Ασφάλεια με συμβάσεις εργασίας, βλέπουμε την κατάσταση όχι και τόσο καλή, προτείνοντας την σχετική παρέμβασή μας στη Διοίκηση για την θέσπιση σχετικού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, στα πλαίσια των συζητήσεων και των προτάσεων των εκεί Συναδέλφων Εργαζόμενων αλλά και των σχετικών συζητήσεων που ήδη έχουν γίνει.
III.  Στο επικείμενο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ, την αποζημίωση για τα έξοδα των ΣΥΝΕΔΡΩΝ που θα εκλεγούν από τις επικείμενες εκλογικές μας διαδικασίες και θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Επίσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την συνδρομή, των Εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας, των μελών μας, όπου με υπαιτιότητα της ΗΔΙΚΑ δεν έχουν κρατηθεί οι συνδρομές των τελευταίων 20 μηνών, όπου κατανοώντας την οικονομική κατάσταση που όλοι βρισκόμαστε, πρότεινε την συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες με την καταβολή κατά την εκλογική διαδικασία ενός ποσού ύψους τουλάχιστον 10 ευρώ και το υπόλοιπο σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
IV  Στην ανάγκη διοργάνωσης και φέτος την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ, της καθιερωμένης εκδήλωσης του Σωματείου μας.
V. Στις 39 αιτήσεις μη μονίμων Εργαζόμενων, που επιθυμούν την εγγραφή τους στο Σωματείο μας. Εργαζόμενων που η σύμβασή τους λήγει τον Μάη της τρέχουσας χρονιάς, εξέλιξη, χάριν της οποίας, σε συνάρτηση και με τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, πρότεινε την μη αποδοχή της εγγραφής τους και την παρότρυνση τους για σύσταση δικού τους Σωματείο, όπως έχει γίνει και στο ΠΠΝΡ, ή την συγκρότηση σχετικής δικής τους 3μελούς επιτροπής, που θα συνεργάζεται μαζί μας προκειμένου να τους παρέχουμε όλες εκείνες τις σχετικές καλύψεις.  
VI.Τέλος αναφέρθηκε στο επικείμενο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που θα γίνει στην Πάτρα την 5 και 6 του Φλεβάρη, παρουσία πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου, όπου θα πρέπει και εμείς να συμμετάσχουμε στα σχετικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα οργανωθούν στην πόλη μας, επιδιώκοντας παράλληλα την παρέμβασή μας και την συμμετοχή μας, για την προώθηση των αιτημάτων μας, των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του Συστήματος, την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του, την εκκρεμότητα του Οργανισμού μας και βεβαίως την περαιτέρω κτιριακή επέκτασή μας.
          Στην Συνέχεια:
      Μετά τις προαναφερόμενες εισηγήσεις και αφού ακολούθησε,  η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων και βεβαίως ο σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ.  
                          Το Δ.Σ του Σωματείου μας  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
   1.       Την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας  τόσο στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ την 25η του Γενάρη. όσο και στην σχετική Απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το Υπουργείο Υγείας, καλώντας σε σχετική συμμετοχή και τους Συναδέλφους-Μέλη μας, εγκρίνοντας παράλληλα και την σχετική δαπάνη συμμετοχής μας.
  2.   Την παρέμβαση μας στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ για την θέσπιση σχετικού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ σε ότι αφορά τα τμήματα της ΑΦΑΛΕΙΑΣ και των ΘΥΡΩΡΩΝ.
   3.       Τον προσδιορισμό της αποζημίωσης των σχετικών εξόδων των αντιπροσώπων μας  που θα εκλεγούν και θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα το τριήμερο 14,15 και 16 του Φλεβάρη, εγκρίνοντας παράλληλα και την σχετική δαπάνη.
   4.  Την διοργάνωση της καθιερωμένης Τσικνοπέμπτης στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου, εγκρίνοντας παράλληλα την σχετική δαπάνη.
   5.  Την μη αποδοχή των 39 αιτήσεων εγγραφής στο Σωματείο μας, βάσει του εισηγητικού πλαισίου.          
  6. Την συμμετοχή μας σε όλες τις δράσεις που θα γίνουν στα πλαίσια του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, την 5 και 6 του Φλεβάρη, αναδεικνύοντας τα ζητήματα της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ, του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ και της περαιτέρω ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ μας ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ.
   7.     Την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των μη ταμειακώς εντάξει Συναδέλφων – Μελών, που με υπαιτιότητα της ΗΔΙΚΑ δεν έχουν κρατηθεί οι συνδρομές των τελευταίων 20 μηνών, ήτοι 50,00 ευρώ, με την καταβολή κατά την εκλογική διαδικασία ενός ποσού ύψους τουλάχιστον 10 ευρώ και το υπόλοιπο σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
                                        Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: