Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Αλληλεγγύη της ΑΔΕΔΥ στον αγώνα των συνταξιούχων για τα αναδρομικά

       Σε «απολογία» καλεί, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, το Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠ, έπειτα από προσφυγή του σωματείου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση». Οι δύο φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις που επιβλήθηκαν με τους Ν.4051/12 και 4093/12.
       Η κρίση του ΣτΕ θα λειτουργήσει ως «πιλότος» για τις περαιτέρω διεκδικήσεις των συνταξιούχων, καθώς το εν λόγω σωματείο έχει ως μέλη 2.000 συνταξιούχους από όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.
      Όπως είναι γνωστό, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι υπήρξαν ο εύκολος στόχος όλων των οικονομικών μέτρων των μνημονίων, με απανωτές περικοπές μισθών και επιδομάτων, οδηγώντας τους στη φτώχεια και την οριακή επιβίωση.
       Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει την αυτονόητη αλληλεγγύη της προς τον αγώνα των συνταξιούχων, που είναι και αγώνας του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος, και ζητά να επιστραφούν άμεσα και σε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους τα ποσά που περικόπηκαν από τους μισθούς και τις συντάξεις, με τους Ν. 4051/12 και 4093/12, συμπεριλαμβανομένων των «δώρων» Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
  • Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει το «κρυφτούλι» και να προχωρήσει άμεσα στην νομοθετική επίλυση του θέματος.
  • Δηλώνει πως θα συνεχίσει τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και κάλυψη των εισοδηματικών απωλειών που έχουν επιφέρει οι μνημονιακοί νόμοι.
  • Χαιρετίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στις 10.00 π.μ., έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47) και την πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης.
                                     Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: