Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Το Σωματείο μας για την αυριανή Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

της ΑΔΕΔΥ στις 28/2/24

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες/οι

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών.57 άνθρωποι κυρίως νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο και ακόμη οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28/2/2024 για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραμε τα εκκαθαριστικά μας και είδαμε με τα μάτια μας την κοροϊδία του 1,5 € την ημέρα, την ώρα που ο κόσμος της εργασίας χειμάζεται από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.

Τη στιγμή μάλιστα που θεσπίζει τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία καταργώντας ουσιαστικά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ και βάζει τους Υγειονομικούς για να αυξήσουν το πενιχρό εισόδημά τους  «βάζοντας το χέρι τους στην τσέπη των ασθενών».   

Για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος στο ΕΣΥ, θα πρέπει να αμοίβεται επαρκώς στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να εργάζεται και σε ιδιωτική εργασία χωρίς ανάπαυση για να τα βγάλει πέρα. Όλοι γνωρίζουμε πως οι εργαζομένοι στα Νοσοκομεία βρισκόμαστε σε κατάσταση επαγγελματικής εξουθένωσης από την έλλειψη προσωπικού με αποτελέσμα να ελλοχέυει ο κίνδυνος του λάθους.

Διακαής πόθος του Υπουργού Υγείας είναι η επαναφορά των παρασιτικών εργολάβων στα Νοσοκομεία, που κοστίζουν πολύ περισσότερο για το Δημόσιο και δημιουργούν συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τους εργαζόμενους. Πώς λοιπόν ομιλούν για περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο, οι μισθοί των υπαλλήλων να είναι στα τάρταρα χωρίς να δίνονται τα δώρα μας όπως στον ιδιωτικό τομέα και από την άλλη να έχουμε αυτή τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος;

Μεγάλη μερίδα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία είναι συμβασιούχοι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τελούν υπό  ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας. Απαιτούμε τη μονιμοποίησή τους όπως είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση!

 

Για όλα τα παραπάνω ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 10:30 π.μ. στο

Εργατικό Κέντρο Πάτρας & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ:

 

ü Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

ü ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ

ü Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας

ü Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17

ü Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

ü Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

ü Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

ü Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

 


Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: