Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Η OMΙΛΙΑ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του N.T AΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της 28ης Ιούνη 2011.

  Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες,  Ανεργοι και Συνταξιούχοι Νέοι και Νέες της Πόλης μας
  Η  E.E, η Τρόικα  και  κατ΄ επέκταση η Κυβέρνηση, παρά την αντίδραση των εργαζομένων, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Επιμένουν  στην ψήφιση του αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού  Νόμου, στον παραπέρα περιορισμό και  περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και  των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. 
Επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ αυξάνει την ύφεση, την ανεργία, το χρέος και τα ελλείμματα.
Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
Ξεπουλιέται, η δημόσια περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Προωθούν ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ και ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ  Δημόσιων Νοσοκομείων. Συρρικνώνουν και εμπορευματοποιούν το Ε.Σ.Υ, τώρα πού λόγω της  κρίσης ολοένα και πιο πολλοί πολίτες θα στρέφονται προς αυτό, ολοένα και πιο πολλοί θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του.
Το νερό, το ρεύμα, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.  
 Καταργούν και συγχωνεύουν  δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιους οργανισμούς,  μειώνουν δραματικά την απασχόληση στο Δημόσιο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους, των οποίων το Βιοτικό επίπεδο θέλουν να το κατεβάσουν πάρα πολύ χαμηλά.
Φορτώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία με νέα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη μέσα από τη θέσπιση νέων φόρων, την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπεται και νέα μείωση εισοδημάτων μέσα από τη θεσμοθέτηση κρατήσεων για την ανεργία, την περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης, την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης  και των ρυθμίσεων του νέου μισθολογίου, πού έρχεται δυστυχώς όχι για να δώσει αλλά για να πάρει απ ΄όλους εμάς τους Μισθωτούς.
Ταυτόχρονα μειώνεται το εφάπαξ, αυξάνονται οι κρατήσεις για την κοινωνική ασφάλιση, μειώνονται οι κύριες συντάξεις μέσω του ΛΑΦΚΑ αλλά και οι επικουρικές συντάξεις και τα Ταμεία του Δημοσίου οδηγούνται σε διάλυση.
Η Κυβέρνηση όμως δεν περιορίζεται μόνο σε μέτρα περικοπής δικαιωμάτων.
Ανακοίνωσε αλλαγές και σε θεσμικό επίπεδο για το Δημόσιο, που κάποιες από αυτές, θα τεθούν και σε δημοψήφισμα για να περιληφθούν στις συνταγματικές ανατροπές. Η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, για να ανοίξει πλέον και τυπικά ο δρόμος των απολύσεων και της παραπέρα ενίσχυσης των  κομματικο πελατειακών σχέσεων, βρίσκεται προ των πυλών.
Ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία. Να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των νέων αντιλαϊκών μέτρων.
Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, όλοι εμείς ΕΝΩΜΕΝΟΙ υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή, για μας, για τους συνταξιούχους αλλά ιδιαίτερα για τους νέους, για την ίδια τη χώρα.
                Γι΄ αυτό λέμε ΟΧΙ  στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
                     ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ  στην ΨΗΦΙΣΗ  του
               γιατί φορτώνει ακόμη μια φορά με νέα βάρη
            τούς ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ και τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 
                     λέμε  ΟΧΙ  στην  κοινωνική  εξαθλίωση
  Η   δύναμη   και   η    ελπίδα   είναι   στους   αγώνες,
τούς ΚΟΙΝΟΥΣ και ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, τούς οποίους δεν βοηθάνε ούτε οι χωριστές ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ούτε οι εμπρηστικές δηλώσεις, ούτε βεβαίως οι Προπηλακισμοί ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ.
                  Αυτούς τους ΑΓΩΝΕΣ τους ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
   όσο θα συνεχίζεται ή  επίθεση  ενάντια στα συμφέροντά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: