Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Η ανατομία του νέου ασφαλιστικού: Ο λογαριασμός στους μισθωτούς


      Σε λίγες ημέρες ένας νόμος με νέες συνταξιοδοτικές διατάξεις θα προστεθεί στην ελληνική παράδοση της ασφαλιστικής πολυνομίας. Στην απαρχή της μεταμνημονιακής εποχής θα περίμενε κανείς αυτό το νομοθέτημα να διορθώνει αδικίες και να βάζει τα πρώτα θεμέλια για την επιστροφή μέρους από το 45% των συντάξεων που χάθηκε από το 2010 μέχρι το 2020 στον βωμό της χρεοκοπίας και των μνημονίων που ακολούθησαν.
       Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν, και συνεχίζουν να πληρώνουν, για τη χρεοκοπία της χώρας 63 δισ. ευρώ. Από αυτό το αστρονομικό ποσό το σχέδιο νόμου όχι μόνο δεν επιστρέφει, αλλά ενδεχομένως αφαιρεί κιόλας. Αφαιρεί το ποσό των 970 εκατ. ευρώ που, είτε διατέθηκε (κατά ΣΥΡΙΖΑ) ως 13η σύνταξη είτε καταβλήθηκε (κατά Ν.Δ.) ως βοήθημα, αποτέλεσε ένα σημαντικό στήριγμα των χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι συνεχίζουν να αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα.
         Στην ανάλυση που εκπόνησαν για την «Εφ.Συν.» ο ομότιμος καθηγητής Σάββας Ρομπόλης και ο υποψήφιος διδάκτωρ Βασίλειος Γ. Μπέτσης τεκμηριώνουν το γιατί οι συνταξιούχοι δεν επιτρέπεται να έχουν μεγάλες προσδοκίες.

…………………..Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/230483_i-anatomia-toy-neoy-asfalistikoy-o-logariasmos-stoys-misthotoys

Δεν υπάρχουν σχόλια: