Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 27ης-6ης/19.5.2020, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την ΤΡΙΤΗ 19/5/20 k' ώρα 08:30 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:   
I.                   Οι ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΠΟΕΔΗΝ την 21/5/20 και 16/6/20.
II.                 Οι Εκλογικές Διαδικασίες του Σωματείου μας.
III.              Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.
     Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι Μαυρίκη, Αρβανίτης, Τουτούνη και Λιώλη Βένη και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Πετροπούλου Κων/να, Σουγλέρη Χρήστου, Ασλανίδη Κατερίνα, Καγκελάρη Ιωάννα, Παπαμιχαήλ Μαρία και Σταματόπουλο Ανδρέα, ξεκίνησε η Συνεδρίαση, με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
   Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ, αναφέρθηκε στα εξής:  
I. Σε ότι αφορά το I θέμα, αναφέρθηκε κατ΄ αρχήν στην επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, την 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της Πέμπτης 21/5/20 στις ώρες 11:00-15:00, για την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός και ενιαίου Νοσηλευτικού κλάδου, όπου η κυβέρνηση θέλει τον διαχωρισμό του, με τους  ΔΕ Συναδέλφους μας να αποτελούν έναν διαφορετικό και ξεχωριστό κλάδο από τους ΠΕ και ΤΕ,  με τον τίτλο του Βοηθού Νοσηλευτή
         προτείνοντας
την Συμμετοχή μας σ΄ αυτήν την κινητοποίηση, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ στις 11 μπροστά από το Σωματείο και στη συνέχεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ στην Διοίκηση και την 6η Υ.Πε.
         Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επόμενη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ που έχει προσδιοριστεί για την 16/6/20 στην οποία πρότεινε την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ, τόσο σ΄ αυτήν όσο και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που θα γίνει στην Αθήνα.
II. Σε ότι αφορά το II θέμα,  ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις ισχύουσες απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού, αλλά και στην σχετική πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που αναβάλλει τις όποιες εκλογικές διαδικασίες των συνδικάτων που λήγουν αυτήν την περίοδο, όπως οι δικές μας που λήγουν την 13/6/20, δεδομένα που μας οδηγούν στην αναβολή και των δικών μας εκλογών, τις οποίες πρότεινε να πάνε για τον Σεπτέμβρη.
IΙI.  Σε ότι αφορά το III θέμα,  ο Πρόεδρος  με αφορμή τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο μας, πρότεινε:
   α). Την συνάντησή μας ΑΜΕΣΑ με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε για τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΜΑΣ, τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ και τις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης  όπου οι δεσμεύσεις του Διοικητή περί εφαρμογής της Νομιμότητας και άλλα πολλά κατέρρευσαν με τις πρώτες του κιόλας επιλογές.
       β). Συγκεντρώσεις με τα τμήματα των Τραυματιοφορέων, των θυρωρών και ασφάλειας και της Παθολογικής Κλινικής. 
Στη συνέχεια
        Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ και η  απαραίτητη διαλογική συζήτηση, όπου εκφράστηκαν διάφορα ζητήματα, όπως η επισήμανση Σταματόπουλου για την απουσία των ΤΕ στην προηγούμενη κινητοποίησή μας, οι οποίες όπως είπε: κακώς δεν ήλθαν  για την στήριξη του αγώνα των ΔΕ, κλπ.
                       Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ  
I.     Να συμμετάσχουμε στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΠΟΕΔΗΝ ως η 
        εισήγηση.
II.   Να αναβληθούν, λόγω κορονοϊού  οι εκλογικές μας διαδικασίες για τον 
       Σεπτέμβρη. 
ΙΙΙ. Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε για τα
       παρακατω ζητήματα: 
             - Την σοβαρή και χρονίζουσα εκκρεμότητα με το Υπηρεσιακό  
                Συμβούλιο. 
             - Τις πολυκαθυστερημένες επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης.
             - Τις συνεχιζόμενες εκκρεμότητες στον Οργανισμό του Νοσοκομείου.
             - Τα κτιριακά μας προβλήματα και την αναγκαιότητα της ΝΕΑΣ 
                ΠΤΕΡΥΓΑΣ.
             - Και βεβαίως την εκκρεμή ενεργειακή αναβάθμιση του Ταχύρρυθμου 
                κτιρίου.
ΙV.  ΑΜΕΣΑ και μάλιστα μέσα στην επόμενη εβδομάδα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ με 
        τους ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ, τους ΘΥΡΩΡΟΥΣ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ και την 
        ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ  ΚΛΙΝΙΚΗ.
                Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: