Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Καταγγελία από την ΑΔΕΔΥ, για συνδικαλιστική δίωξη

          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την υπ’ αριθμ. πρωτ. 172/08-05-2020 ανακοίνωση της ΠΟΥΕΦ, καταγγέλλει την κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας από πλευράς της Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ, εις βάρος του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως της τοπικής Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.     
     Αφορμή της συνδικαλιστικής δίωξης είναι έγγραφα της Ένωσης, τα οποία απευθύνονται στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου.
      Τα έγγραφα της Ένωσης περιγράφουν και καταγγέλλουν υπηρεσιακά προβλήματα εργασιακής καθημερινότητας του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Νέων Κασσαβέτειας όπως, το πρόβλημα της υποστελέχωσης, το γεγονός ότι μάχιμο και ένοπλο προσωπικό εκτελεί αλλότρια καθήκοντα (κατά παράβαση κάθε σχετικής διάταξης) και άλλα κακώς κείμενα που ισχύουν.
        Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία δίωξη στελεχών της για τη συνδικαλιστική τους δράση και ζητά την άμεση ανάκληση της πειθαρχικής διαδικασίας για τον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: