Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 38ης-6ης/19.7.2021, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

        Την ΔΕΥΤΕΡΑ 19/7/21 k' ώρα 10:30 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα: 

1.     Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

2.     Σχετικά με τις παραιτήσεις των Ιατρών του ακτινολογικού.

3.     Οι Αξιολογήσεις και η σχετική ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ.

4.     Ο Ορισμός του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και τα λάθη του.

5.     Διάφορα Τρέχοντα ζητήματα.                                                          

         Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν 6 μέλη (Καγκελάρη, Παπαμιχαήλ, Ασλανίδη, Τουτούνη καθώς επίσης Λιώλη και Πετροπούλου που βρίσκονταν σε Κανονική άδεια) και  αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με την παρουσία 7 μελών (Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Μαυρίκη Μπέτυ, Μπαρή Γιάννη, Μαρκόπουλου Παναγιώτη και Σουγλέρη Χρήστου), ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
     Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, αφού καλωσόρισε το νέο Μέλος του Δ.Σ τον Συνάδελφο Μαρκόπουλο Παναγιώτη που έρχεται στην θέση του παραιτηθέντα λόγω Συνταξιοδότησης Σταματόπουλου Ανδρέα και αφού του ευχήθηκε καλή θητεία και καλή συνεργασία, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει και την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ,  αναφέρθηκε στα εξής: 
Ι. Κατ΄ αρχήν στό θέμα 1,  όπου έκανε αναφορά στο αντιδημοκρατικό μέτρο της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ένα μέτρο που διχάζει -διαχωρίζει και στοχοποιεί  τον κλάδο μας και μάλιστα αδίκως, ένα μέτρο που σαφώς μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.
     Για αυτό λοιπόν το ζήτημα, που καταπατά τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και που άπτεται προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν - δεν πρέπει και δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αποδεχθούμε τον διαχωρισμό των Συναδέλφων μας, και το σχετικό   bullying που δέχονται 
               Για αυτόν τον λόγο, προτείνω
να υπάρξουν εκ μέρους μας αντιδράσεις, τόσο για την μη αποστολή των σχετικών στοιχείων που ζητούνται και που απαιτούμε να μην αποσταλούν, όσο και κατά την διάρκεια επιβολής τυχόν μέτρων σε βάρος των Συναδέλφων μας όπως διατείνεται με διάφορες εκφράσεις της η κυβέρνηση, 
                    επιβάλλεται και πρέπει
ΑΜΕΣΑ, μια πρώτη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ είτε μόνοι μας σε επίπεδο Νοσοκομείου, είτε και με τα άλλα Σωματεία της περιοχής μας στην 6η Υ.Πε, όπου θα ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ καθαρά και μόνον κατά της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ των ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, κινητοποιήσεις που σαφώς θα επαναληφθούν προς τα τέλη Αυγούστου, όπου υπερασπιζόμενοι τα όποια μέλη μας βρεθούν σε δυσμενείς επιπτώσεις, θα πρέπει να έχουμε ΣΚΛΗΡΕΣ και ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ και παρεμβάσεις με στάσεις εργασίας και καταλήψεις στις Διοικητικές Υπηρεσίες και στα Γραφεία της Διοίκησης, εναντίωση δηλ. σε όσους το τολμήσουν, επιφυλασσόμενοι σαφώς για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, όπως αυτό προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις, ζητήματα για τα οποία θα περιμένουμε και την στάση της ΠΟΕΔΗΝ.
      Να σημειώσουμε εδώ  ότι:
μετά την προαναφερόμενη εισήγηση του Προέδρου, είχαμε μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση αντιπροσωπείας Συναδέλφων που αντιδρούν στο μέτρο, αντιπροσωπεία που παραβρέθηκε στο Δ.Σ για να μας ενημερώσει σχετικά, ζητώντας μας παράλληλα την σχετική στήριξη.
II. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο  θέμα 2, στίς πρωτόγνωρες για τον χώρο μας, όπως χαρακτηριστικά είπε, παραιτήσεις των 7 Ιατρών του ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Παραιτήσεις που δεν είναι λόγω συνταξιοδότησης ούτε προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, παραιτήσεις λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν στον χώρο του ακτινολογικού το τελευταίο διάστημα. 
     Συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές, αλλά και οι  συνθήκες εργασίας,  ήταν εκείνα τα δεδομένα  που με πίκρα οδήγησαν έμπειρα και αξιόλογα στελέχη του χώρου μας, άλλα  σε πρόωρη συνταξιοδότηση και άλλα προς αναζήτηση νέας εργασίας.
      Μιλάμε για ένα πρόβλημα που οι Διοικούντες μάλλον δεν του έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Ένα πρόβλημα που ίσως και συνειδητά το υποβάθμισαν οι αρμόδιοι και που δυστυχώς επιφέρει σοβαρότατο πλήγμα στο Νοσοκομείο μας. Ένα πρόβλημα  που σαφώς αποδυναμώνει και υποβαθμίζει το Νοσοκομείο και τις σχετικές δημόσιες παροχές υγείας, που δεν ξέρουμε αν ήταν ενορχηστρωμένο, σίγουρα όμως και σαφώς που θα μπορούσε να αποφευχθεί.  
     Στην δύσκολη περίοδο που περνάμε δεν είναι για να αναζητήσουμε ευθύνες που σαφώς υπάρχουν και ανήκουν στους αρμοδίους (Διοίκηση, Διεύθυνση τμήματος και όχι μόνον). Για εμάς εκείνο που προέχει είναι να βγούμε απ' αυτό το αδιέξοδο το συντομότερο δυνατόν, γιατί είναι αδιανόητο σε μια περίοδο όπου  έχουμε  πλούσιο εξοπλισμό και νέες δυνατότητες, να μην μπορούμε να τα προσφέρουμε στην κοινωνία, λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται εκεί. 
        Έτσι λοιπόν προτείνω
-  Κατ΄ αρχήν την  ανάδειξη του όλου ζητήματος.
- Την απαίτηση άμεσων προσλήψεων, για τις οποίες μην τρέφουμε αυταπάτες πως και τώρα εάν και εφόσον αυτές γίνουν, ότι θα μπορέσουν να αποδώσουν αυτά που θέλουμε και αυτά που πρέπει σε ένα τέτοιο χώρο, ΑΜΕΣΑ.
          γι΄ αυτό εκτιμώ ότι 
Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα προσέγγιση από την Διοίκηση, όλων αυτών που με πίκρα αποχώρησαν, για την επαναφορά τους, κάτι που θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει, αλλά που δυστυχώς αδιαφόρησαν και δεν ξέρω γιατί
           και βεβαίως άμεσα και παράλληλα
η δρομολόγηση των αναγκαίων και απαραίτητων προσλήψεων και ει δυνατόν κάποιων με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της πανδημίας και βεβαίως πλαίσιο και κανόνες λειτουργίας αυτών των τμημάτων, όπως πρέπει και αρμόζει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και όλα αυτά άμεσα, χθες και όχι αύριο.
III. Σε ότι αφορά το  θέμα 3, είπε ότι θα πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με τις σχετικές αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ σε ότι αφορά την ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ  από τις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ. Να καλύψουμε τα μέλη μας, όπως πάντα, με σχετική απόφαση του Δ.Σ και  ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, που θα πρέπει να σταλεί στην Διοίκηση, όπου θα αναφέρουμε τους σχετικούς λόγους, λόγοι και  επιχειρήματα που συνεχίζουν δυστυχώς ακόμη να υφίσταται όπως και  τότε  που ξεκινήσαμε αυτό τον αγώνα (σε ισχύ το θεσμικό πλαίσιο με υπηρεσιακές και μισθολογικές μεταβολές που συνδέονται με την αξιολόγηση, οι κρίσεις Προϊσταμένων Οργάνων Μονάδων καθυστερούν πολλά χρόνια, καθαιρέσεις – τοποθετήσεις Προϊσταμένων κλπ).
     Δοθείσης όμως της ευκαιρίας, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι είναι αδιανόητο να συμμετέχουμε στην διαδικασία των ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ,  την στιγμή που δεν γίνονται καν οι κρίσεις των θέσεων ευθύνης, διαδικασίες που απαιτούμε επιτέλους να ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟYΝ και να εφαρμοστούν όπως αυτές προσδιορίζονται και από την κείμενη νομοθεσία.
          Επίσης ότι θεωρούμε αδιανόητο, να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ την στιγμή που αυτή δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψιν, σε μια σειρά από υπηρεσιακές μεταβολές των Συναδέλφων μας, την στιγμή που βλέπουμε τις πρακτικές των Διοικούντων με τις εκάστοτε τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης και όχι μόνον, με διαδικασίες χωρίς κριτήρια και χωρίς τις αναγκαίες και απαραίτητες εισηγήσεις των αρμοδίων οργάνων και υπηρεσιών, διαδικασίες και επιλογές μέσα από σκοτεινές διαδρομές που καταπατούν τις κείμενες διατάξεις και απέχουν πολύ από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
       Συνεπώς η ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ από τις αξιολογήσεις, που δεν έχουν κανένα νόημα, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Επιφυλασσόμενοι κάθε άλλου νομίμου δικαιώματος μας, που τυχόν προκύψει απ΄ αυτήν την διαδικασία, γνωστοποιούμε στα μέλη μας την αναγκαία συμμετοχή τους, για την οποία ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ, στο  να απέχουν από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την διαδικασία αξιολόγησης και ως εκ τούτου δεν πρέπει να υποβάλλουν καμία έκθεση αξιολόγησης ως αξιολογητές ή αξιολογούμενοι.
IV. Σε ότι αφορά το 4, αφού γνωστοποίησε στο Δ.Σ τον ορισμό επιτέλους του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, μετά από μια τριετή ανυπαρξία, λόγω των λαθών πού είχε, λάθη που δεν ευαισθητοποιήθηκαν να διορθώσουν έγκαιρα ως όφειλαν, τόσο οι νυν κυβερνώντες όσο και οι προηγούμενοι
                μια απαράδεκτη πρακτική
πού άφησε το Νοσοκομείο μας χωρίς ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ από τον ΑΠΡΊΛΗ του 2018 και βεβαίως με τεράστιες επιπτώσεις στους Συναδέλφους μας, δεδομένου ότι υπάρχουν προς αντιμετώπιση πληθώρα εκκρεμών αιτημάτων.
         δυστυχώς όμως
παρά τις καθυστερήσεις ο νέος ορισμός αυτού του οργάνου, ήλθε και πάλι με λάθη, τρία λάθη, εκ των οποίων το ένα είναι τυπογραφικό, το άλλο καταργεί την τομεάρχη εργαστηριακού τομέα και το τρίτο το πιο σημαντικό προβλέπει δύο Διευθύντριες Νοσηλευτικής, πανελλαδική πρωτοτυπία μα αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του Διοικητή, λάθη που θα πρέπει να ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ την διόρθωσή τους
      όπως θα πρέπει να ζητήσουμε
και την ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ αυτού του οργάνου, ακόμη και πρίν τις προαναφερόμενες διορθώσεις των λαθών, λόγω των πολλών και σοβαρών εκκρεμών ζητημάτων που υπάρχουν για τους Συναδέλφους μας.
V. Σε ότι αφορά το θέμα 5,  τα διάφορα τρέχοντα ζητήματα, ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ για την νέα ανακοίνωση της ΑΚΕ, που αυτήν την φορά στρέφεται όχι ως συνήθως κατά του Προέδρου, αλλά κατά του Αντιπροέδρου του Σωματείου μας Σπύρου Γιαννόπουλου. Πρόκειται για τις γνωστές αήθεις, εμπαθείς και κακές προθέσεις της γράφουσας αυτά τα κείμενα, η οποία αστόχως βαφτίζει ως Μπούλινκ την άσκηση των καθηκόντων του ως Προϊσταμένου. Δεν θέλω να αναπτύξω περαιτέρω αυτό το θέμα γιατί δεν είναι παρούσα η συγκεκριμένη συντάκτης, η οποία με τα κείμενά της έχει οδηγήσει την συνδικαλιστική παράταξη της ΑΚΕ, σε μια αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική λειτουργία εκτοξεύοντας λάσπη προς κάθε τι που τσαλακώνει αυτήν και το περιβάλλον της.
      Δεν ξέρω αν αυτή η έπαρση έχει να κάνει με την ισχνή πλειοψηφία που τους έδωσαν οι επικουρικοί, ή επειδή είναι φιλοκυβερνητική παράταξη, εκείνο που ξέρω είναι ότι με το 99% των ανακοινώσεών τους ασχολούνται με το πώς θα πλήξουν τους αντιπάλους τους, χάριν δικών τους προσωπικών επιδιώξεων και όχι πως θα επιλύσουμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό.
                            Στη συνέχεια
Ακολουθώντας την σχετική διαδικασία είχαμε τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των μελών του Δ.Σ και βεβαίως  την  σχετική και απαραίτητη διαλογική συζήτηση, όπου:
-  ο Σουγλέρης, εκ μέρους της ΑΚΕ, είπε ότι εναρμονίζεται με την ΠΟΕΔΗΝ σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Τάχθηκε υπέρ της άμεσης λειτουργίας του Υπηρεσιακού και της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από τις αξιολογήσεις.
- και ο Μαρκόπουλος, εκ μέρους της ΑΚΕ, τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και των σχετικών κινητοποιήσεων, υπέρ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ,  υπέρ της άμεσης λειτουργίας του Υπηρεσιακού και της πρόσληψης Ιατρών στο Ακτινολογικό, καταθέτοντας παράλληλα και κάποια σχετικά  γραπτά κείμενα.
                                 Το  Διοικητικό  Συμβούλιο, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
1.  Την ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΜΑΣ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ των ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, ένα ζήτημα που το αναδεικνύουμε και για το οποίο προχωράμε σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, όπως τέθηκαν εισηγητικά.
2.  ΑΝΑΔΕΙΞΗ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Διοίκηση για τα ζητήματα των παραιτήσεων των Ιατρών του ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ, όπως η εισήγηση.
3.  Συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ όπως αυτή έχει προσδιοριστεί από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ.  Αποστολή σχετικής δήλωσης στην Διοίκηση για την κάλυψη των μελών μας, όπου θα αναφέρουμε την αναγκαιότητα των κρίσεων των θέσεων ευθύνης κλπ σχετικά όπως αυτά αναφέρονται στην εισήγηση.
4.  ΑΜΕΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και την ΔΙΟΡΘΩΣΗ των σχετικών λαθών που υπάρχουν.
                       Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: