Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Ευχές του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

 


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡ ΟΤΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.... ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ....
Να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά. Καλή Ανάσταση. Καλό Πάσχα.
Να προσέχουμε όλοι.
Τέτοιες ημέρες γεμίζουν τα επείγοντα των νοσοκομείων με ασθενείς από ατυχήματα, τροχαία, τροφικές δηλητηριάσεις, υπερβολική χρήση αλκοόλ κ.α.λ.
Κρίμα να χαλάσουμε τις ωραίες αυτές γιορτινές ημέρες στον εαυτό μας, την οικογένεια μας και τους γύρω μας. Όλα με μέτρο και προσοχή για την ασφάλειά μας.
Διαβεβαιώνουμε ότι εμείς οι υγειονομικοί βρισκόμαστε επί των επάλξεων... Να προσφέρουμε τη φροντίδα μας σε όποιον βρεθεί στα επείγοντα νοσοκομείου και των ασθενών που νοσηλεύεται ήδη.
Παρά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, την αναγκαιότητα να εργαζόμαστε κάθε Πάσχα κάθε γιορτή χωρίς σταματημό, να κάνουμε Ανάσταση σχεδόν κάθε χρόνο με τους ασθενείς και όχι την οικογένειά μας, δεσμευόμαστε ότι θα δίνουμε το καλύτερο εαυτό μας για τους ασθενείς.
Με μεγάλη πικρία όμως επειδή ξεχνάνε γρήγορα τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για την προσφορά μας.
Έχουν κοντή μνήμη των δεσμεύσεων της πανδημίας.
Σήμερα 12 τα μεσάνυκτα θα κάνουν Ανάσταση με τους ασθενείς, τρέχοντας και δεν φθάνοντας υγειονομικοί που είναι συμβασιούχοι επί 7 συνεχή χρονιά χωρίς να υλοποιείται η δέσμευση της μονιμοποίησής τους, υγειονομικοί που δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, με μισθούς πείνας( 1.850 ευρώ το μήνα γιατρός και 800 ευρώ το μήνα νοσηλευτές διασώστες κ.α.λ.), υγειονομικοί που θα λάβουν πρόσθετη αμοιβή για την νυκτερινή εργασία ΠΑΣΧΑ 10 ευρώ ενώ αντίστοιχα σε πολλές χώρες της Ευρώπης η πρόσθετη αμοιβή θα είναι πάνω από 300 ευρώ.
Είμαστε άνθρωποι με ανάγκες, οικογένεια και όχι μηχανές.
Δεν ξεχνάμε τις δεσμεύσεις, τα χειροκροτήματα, την αποθέωση
Δεν ζεις με αυτά.
Χρόνια πολλά σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: