Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ της 11ης/26.9.2011, Συνεδρίασης του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ.

          Την ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9/2011, Συνεδρίασε το Δ.Σ  του Σωματείου μας  με τα παρακάτω θέματα:       
      Ι.  Απεργιακές  Κινητοποιήσεις.
    ΙΙ.   Διάφορα  Τρέχοντα  Ζητήματα.                
           Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν  ό Πανόπουλος ό Πανούτσος και ο Στελλάτος, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας  εισηγούμενος τα προαναφερθέντα θέματα, αναφέρθηκε:
     Ι. Κατ΄ αρχήν στα Οικονομικά ζητήματα, όπου οι αποφάσεις της Κυβέρνησης,  ταλαιπωρούν και εξοργίζουν όλους τούς Εργαζόμενους, ζητήματα πού έχουν να κάνουν:
-       Τόσο με τις μεγάλες αλλεπάλληλες περικοπές, πού αυτή την περίοδο γίνονται σε όλους μας. Περικοπές πού μειώνουν δραματικά τα εισοδήματά μας, που καθιστούν δύσκολη την επιβίωσή μας και πού οδηγούν όλους μας σε οργή –Αγανάκτηση- Απόγνωση και Ξεσηκωμό.
-       Οσο και με τα πρόσθετα φορολογικά βάρη, όπως είναι ό Κεφαλικός φόρος και το χαράτσι στα Ακίνητα, που κι΄ αυτά σε συνάρτηση με τα προαναφερόμενα, επιβαρύνουν αισθητά - δραματικά τα ήδη επιβαρυμένα εισοδήματά μας.
-       Αλλά και με την μη  κανονική καταβολή των Αργιών και Νυκτερινών μας.
-       Καθώς επίσης και με το Νέο Μισθολόγιο. Το Μισθολόγιο που έρχεται για να περιορίσει το μισθολογικό κόστος, γεμίζοντας όλους τους Εργαζόμενους με άγχος-αβεβαιότητα και μεγάλο προβληματισμό. Ένα Μισθολόγιο που συνδεόμενο με το Βαθμολόγιο θα μειώσει περαιτέρω τα εισοδήματά μας και θα καταστήσει τους Εργαζόμενους έρμαια των εκάστοτε Κυβερνητικών και Διευθυντικών ορέξεων και επιλογών.
    ΙΙ. Στα ζητήματα των Νέων Οργανισμών, οργανισμοί πού σκορπίζουν αβεβαιότητα σε όλους μας για το αύριο. Αβεβαιότητα πού απορρέει όχι από την Εργασιακή Εφεδρεία- που έτρεξε ό Υπουργός να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα ισχύσει στα Νοσοκομεία- αλλά από την περικοπή των οργανικών θέσεων που φέρνει ή μείωση των οργανικών κλινών και ή αλλαγή των σχετικών συντελεστών υπολογισμού τους.
   ΙΙΙ. Στα Βαρέα και Ανθυγιεινά που δεν έχουν προχωρήσει ακόμη και πού φαίνεται να καλύπτουν μόνον τον Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Κλάδο.
   ΙV. Tις πρόσφατες αποφάσεις της Κυβέρνησης πού περικόπτουν περαιτέρω εκτός από τούς μισθούς μας, ακόμη και τις κατώτερες Συντάξεις και το Εφάπαξ.
    V. Τις παρεμβάσεις  μας αλλά και την επιτυχία του Σωματείου μας, για την επαναφορά του παλιού ΝΟΜΙΜΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.
                                     Και  βεβαίως
στις πρόσφατες,  σχετικές με τα προαναφερόμενα, Αποφάσεις των ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ  της ΠΟΕΔΗΝ   και της ΑΔΕΔΥ
         Βάσει λοιπόν των προαναφερθέντων και μετά από σχετική διαλογική συζήτηση των μελών του Δ.Σ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ
- Την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας στο πλαίσιο των Κινητοποιήσεων πού έχουν προσδιορίσει ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ και βεβαίως στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις και τα Συλλαλητήρια πού θα προσδιορίσει το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ.
- Την διοργάνωση Ανοικτών Συνελεύσεων-Παραστάσεων και Καταλήψεων  σε επίπεδο Νοσοκομείου, σε ημερομηνίες πού εξουσιοδοτήθηκε να προσδιορίσει ό Πρόεδρος σε συνεργασία με τις Παρατάξεις.
- Να παρέμβουμε στην ΑΔΕΔΥ, έτσι ώστε σ αυτήν την κρίσιμη οικονομική φάση, να διεκδικήσει μείωση επιτοκίων κλπ ρυθμίσεις για τα δάνεια των Συναδέλφων μας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
- Να ενεργοποιήσουμε την παλαιότερη απόφασή μας για  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ,  για φθηνότερες τιμές προς  όλους τους Συναδέλφους –Μέλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: