Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".

          Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται η χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας ο «Άγιος Ανδρέας», ύψους 20,7 εκατομμυρίων ευρώ.
          Η άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ και η αντίστοιχη χρηματοδότηση για το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», αποφασίστηκε χθές (14/9/11)  στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης εργασίας που συνεκλήθη στην  Περιφέρεια υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων) Γιάννη Φωτάκη.
          Η ένταξη του «Αγίου Ανδρέα», με δεδομένη την ολοκλήρωση των εργασιών στατικής ενίσχυσης του κτιρίου, περιλαμβάνει την εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρολογικών-μηχανολογικών εργασιών καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο κύριο εννιάοροφο κτίριο, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ΔΕΠΑΝΟΜ. 
          Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο θα πραγματοποιηθεί με το νέο Ενεργειακό Κανονισμό, γεγονός που σημαίνει ειδικές μονώσεις, ηλιακούς συλλέκτες και γεωθερμικές αντλίες ώστε να διασφαλίζεται οικολογικά η ψύξη και η θέρμανση του κτιρίου, το ζεστό νερό κ.α. Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο δημόσιο κτίριο στη Δυτική Ελλάδα που θα διαθέτει σύγχρονα ενεργειακά χαρακτηριστικά.
          Εξάλλου, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα όπως αυτά  παρουσιάστηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη, μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ακολουθεί η δημοπράτηση, η διενέργεια του διαγωνισμού και η ανάδειξη του αναδόχου, η εγκατάσταση του  στο έργο που  αναμένεται για γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 για να ακολουθήσει εντός 24μήνου η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου, δίνοντας έτσι ένα θετικό τέλος στην εκκρεμότητα που ανέκυψε από τον σεισμό του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: