Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Απόφαση της 6ης/26.3.2012 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την  ΔΕΥΤΕΡΑ 26/3/2012, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου  Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω  θέματα:
I.      Kινητοποιήσεις Σωματείου, ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.
II.    Προβλήματα ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ.
III.   Προβλήματα ΒΟΗΘΩΝ ΘΑΛΑΜΩΝ.
IV.   Αιτήματα –Ζητήματα Συνάντησης  με Διοίκηση.
V.    Διάφορες τρέχουσες Ενημερώσεις .
           Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, όπου ήταν όλοι παρόντες, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Κώστας Πετρόπουλος, ξεκίνησε την Συνεδρίαση του Δ.Σ, εισηγούμενος τα προαναφερόμενα θέματα και ενημερώνοντας παράλληλα το Σώμα για τα εξής:
     - Για τις Συγκεντρώσεις  με τούς Τραυματιοφορείς και τις
        Βοηθούς Θαλάμων και τα προβλήματα πού κατέθεσαν.
     - Την 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, την  4ωρη της 
        ΑΔΕΔΥ πού έχουν προκηρυχθεί  για τα προβλήματα του 
        χώρου της Υγείας για την ΠΕΜΠΤΗ 29/3/12 και για το
       σχετικό  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ.
    - Την εξέλιξη στα οικονομικά του Νοσοκομείου, όπου 
       ερήμην όλων μας έγινε ΚΟΥΡΕΜΑ κατά 70 % επί 
       των καταθέσεων πού είχαμε στην Τράπεζα Ελλάδος.
   -  Την μη υπογραφή μέχρι σήμερα του Νέου Οργανισμού και 
       τις φήμες περί μη πρόβλεψης σ’ αυτούς Διοικητικών και 
       Τεχνικών Υπηρεσιών.
   -  Την ανάγκη Συνάντησής μας με την Διοίκηση για τα 
       προαναφερόμενα ζητήματα αλλά και για εκείνα πού 
       συζητήσαμε στην προηγούμενη συνάντησή μας και 
       δεν αντιμετωπίστηκαν.
       Στη συνέχεια, μετά δηλ τις προαναφερόμενες εισηγήσεις του Προέδρου του Σωματείου μας και αφού  ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ  και βεβαίως η σχετική διαλογική συζήτηση στα προαναφερόμενα θέματα,
                                        ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ
    Ι. H συμμετοχή μας στην κινητοποίηση της 29ης του Μάρτη με βάσει το πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς επίσης και η συμμετοχή μας στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ έξω από τα Γραφεία του ΕΟΠΠΥ, με προσυγκέντρωση στις 10 το πρωϊ στην πύλη του Νοσοκομείου.
         Επίσης αποφασίστηκε να δώσουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις για τα προβλήματα της υγείας, επαναφέροντας τα βαλτωμένα ζητήματα της ΣΥΣΚΕΨΗΣ  που πρόσφατα είχαμε στο ΠΠΝΡΙΟΥ.  
    ΙΙ. Να επιδιώξουμε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου για να συζητήσουμε όλα εκείνα τα προβλήματα πού μας κατέθεσαν οι Συνάδελφοι ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ και ΒΟΗΘΟΙ ΘΑΛΑΜΩΝ, στις πρόσφατες σχετικές Συγκεντρώσεις που είχαμε μαζί τους, τα οποία αποδεχθήκαμε πλήρως και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουμε θα επανεξετάσουμε την στάση μας στην κατεύθυνση των  Κινητοποιήσεων.
  ΙΙΙ. Στην προαναφερόμενη συνάντηση με τον Διοικητή να επαναφέρουμε επίσης τις εκκρεμότητες της προηγούμενης συνάντησής μας, αυτά  πού έχουν να κάνουν με τους ΘΥΡΩΡΟΥΣ, το παράνομο ΩΡΑΡΙΟ τους και τα προκλητικά parking του 409, καθώς επίσης και τα ζητήματα πού έχουν να κάνουν με την ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ των 10 ημερών για τους Εργαζόμενους των ΤΕΠ, την ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ του Προσωπικού κλπ άλλα τρέχοντα ζητήματα.
  IV. Η Παρέμβαση όλων των μελών του Δ.Σ, στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, που γινόταν αμέσως μετά,  για τα εξής:
Ø     Για να ζητήσουμε εξηγήσεις και να απαιτήσουμε την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για το κατά 70% κούρεμα –κλοπή πού έγινε στις καταθέσεις πού  το Νοσοκομείο είχε στην Τράπεζα Ελλάδος. Ένα κούρεμα-κλεψιά πού έγινε σε όλα τα Νοσοκομεία και πού σε εμάς αφαιρεί-στερεί 3,4 εκ Ευρώ περίπου. Χρήματα άκρως απαραίτητα για την κάλυψη των υποχρεώσεών μας, για τις ανάγκες του σεισμόπληκτου Νοσοκομείου μας. Ένα κούρεμα – κλοπή προκλητικότατη ειδικά αυτήν την περίοδο της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ του συστήματος, αυτήν την περίοδο πού παραμένουν απλήρωτοι οι Εργαζόμενοι για τις Αργίες-Νύκτες, οι Γιατροί για τις Εφημερίες τους, οι Προμηθευτές κλπ. Γι΄ αυτό το κούρεμα αποφασίσαμε εάν και εφ΄ οσον η Διοίκηση δεν ασκήσει τα ένδικα μέσα πού θα ζητήσουμε, να εξετάσουμε την κατάθεση της σχετικής μηνυτήριας αναφοράς από το Σωματείο μας.
Ø     Για να ζητήσουμε από την Διοίκηση, ενημέρωση για τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Νοσοκομείου και να μην επαναπροσδιοριστεί γι΄ αυτόν, με αφορμή τις φήμες πού κυκλοφορούν για κατάργηση των Διοικητικών και Τεχνικών υπηρεσιών. Σε μια τέτοια περίπτωση  να μας ενημερώσει αμέσως  και να επιμείνει σ’ αυτό το πλαίσιο, πού ΟΜΟΦΩΝΑ έχει ψηφίσει και έχει αποστείλει στο Υπουργείο.
Ø     Για να ζητήσουμε ενημέρωση και εξηγήσεις για την παρουσία  των  εξωτερικών συνεργείων ελέγχου της λειτουργίας των Υπηρεσιών μας.
 V. Στήριξη του αγώνα των Εργαζόμενων της Χαλυβουργικής, παροτρύνοντας τούς  Συναδέλφους – Μέλη μας, εάν και εφ΄ όσον μπορούν, να ενισχύσουν τον πολύμηνο αγώνα τους.
VI.  Επιστολή – παρέμβαση  στην ΠΟΕΔΗΝ, πού να ζητάμε την παρέμβασή  της, την εγρήγορσή της, για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτής της περιόδου, των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με :
§    Την πληρωμή των οφειλόμενων Αργιών – Νυκτερινών του 2011 και την  αύξηση των σχετικών  πιστώσεων του 2012 που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας, που φθάνουν δυστυχώς το πολύ  μέχρι τον Αύγουστο.
§    Την  άμεση αλλαγή της διάταξης, παρακράτησης των Αναδρομικών.
§    Το πάγωμα – κούρεμα των Δανείων.
§    Την Δικαστική προσφυγή για την κατάργηση των Οργανικών μας θέσεων.
§    Την Δικαστική προσφυγή για τους άνισους συντελεστές που προβλέπονται με το νέο μισθολόγιο, για  τους ΔΕ και ΥΕ.
§    Την καταβολή σε όλες τις ειδικότητες  του επιδόματος των 150 Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: