Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«Ντου» της ΑΔΕΔΥ στη Συνεδρίαση του ΤΕΑΔΥ για τη συμμετοχή στο κούρεμα..

          Διακόπηκε προσωρινά η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΑΔΥ για συμμετοχή στο PSI, μετά από «έφοδο» συγκεντρωμένων της ΑΔΕΔΥ που διαμαρτύρονται ζητώντας εξαίρεση των ομολόγων των Ταμείων από το «κούρεμα».
         Οι συνδικαλιστές πήγαν αρχικά στα γραφεία του ΤΕΑΔΥ στην οδό Όθωνος, όπου είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει η συνεδρίαση και στη συνεχεία στην οδό Σταδίου όπου είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγo και συνεχίστηκε αφού τα μέλη της ΑΔΕΔΥ ολοκλήρωσαν την παρέμβασή τους και αποχώρησαν.
          Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, «σκοπός της παρέμβασης ήταν να καταδειχθεί η αντίθεση των εργαζομένων στη συμμετοχή του ταμείου στο PSI και στο "κούρεμα" των ομολόγων που αποτελεί πλήγμα για την περιουσία των Ταμείων».
         Τα Ταμεία αναμένεται να αποφασίσουν την Τρίτη για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων. Το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης είχαν τονίσει στις διοικήσεις των ταμείων την ανάγκη συμμετοχής στο PSI, διαβεβαιώνοντας ότι θα αποζημιώνοντας με βάση το νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί.
          Σημειώνεται ότι οι συνεδριάσεις αφορούν τα ομόλογα 7,5 δισ. ευρώ που έχουν στην κατοχή τους τα Ταμεία, καθώς για τα υπόλοιπα 14 δισ. που προέκυψαν από μετατροπή των καταθέσεών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος το κούρεμα θα γίνει υποχρεωτικά, χωρίς δική τους απόφαση.
         Κάνοντας κλίκ στούς παρακάτω συνδέσμους διαβάζετε όλα τα σχετικά με το προαναφερόμενο θέμα:
1. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63625866

Δεν υπάρχουν σχόλια: