Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες οι τροικανοί.

         Σκληρή επίθεση στους εκπροσώπους της Τρόικας στην Ελλάδα έκανε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά την εκρηκτική συνάντηση που είχε μαζί τους. Ο κ. Παναγόπουλος δίνοντας το στίγμα της συνάντησης είπε: «Συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα: ότι διαφωνούμε σε όλα».
         Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε επίσης: «Το πρόγραμμά τους μας έχει καταστρέψει, σπρώχνοντας στην ύφεση την ελληνική οικονομία και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία με πρώτο αυτό της διόγκωσης της ανεργίας».
         Αυτές ήταν οι πιο ήπιες κουβέντες που ακούστηκαν από τα χείλη του γιατί αμέσως μετά είπε:
Οι τεχνοκράτες της τρόικας "ήρθαν ως γιατροί για να μας δώσουν το φάρμακο, αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες που έδιναν ματζούνι".
         Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε επίσης: "αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αξιολογηθούν, είναι σίγουρο ότι θα είχαν απολυθεί".
Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μην αποδεχθεί "την καταστροφική αυτή πολιτική" και δεσμεύτηκε ότι θα προσφύγει σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια.
Ο κ. Παναγόπουλος προέβλεψε ότι η ύφεση για το 2013 θα είναι πάνω από 5,5% και ενδεχομένως η ανεργία να προσεγγίσει το 28%, αν εφαρμοσθούν τα μέτρα που προτείνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.
«Το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε είναι για να αποκαταστήσουμε τον κατώτερο μισθό και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και προσέθεσε: «Τους είπαμε με απόλυτη καθαρότητα: αν ψάχνουν συνομιλητές τρελούς για να αποδεχθούν τις περικοπές των μισθών δεν πρόκειται να βρουν σ’ εμάς. Αν αποδέχονται ότι, εάν υπάρξει συμφωνία αποκατάστασης των κατώτερων μισθών, θα την σεβαστούν, τότε και εμείς θα στέρξουμε να κάνουμε διάλογο με τους εργοδότες και να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε πώς θα αποκαταστήσουμε τους κατώτερους μισθούς και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: