Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

To Ν.Τ ΑΔΕΔΥ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την 26η του ΣΕΠ.(Ομιλία).

        Mετά το πρώτο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, που οδήγησαν σε πρωτόγνωρες περικοπές στους Μισθούς μας, τις Συντάξεις, τα Ασφαλιστικά και Εργασιακά Δικαιώματα, μέτρα με καταστροφικές συνέπειες για την Ελληνική Κοινωνία
                 Βρισκόμαστε  δυστυχώς  ξανά αντιμέτωποι
  με την νέα επίθεση πού στοχοποιεί Εργασιακά δικαιώματα και Κοινωνικά αγαθά.
           Επί 2,5 χρόνια κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το ¨τέρας¨ του χρέους και των ελλειμμάτων  συνεχίζει ¨ανίκητο¨ να απαιτεί συνεχώς νέες θυσίας και νέες περικοπές.
         Η κυβέρνηση και οι Τροϊκανοί παρά την καθολική διαπίστωση της λαθεμένης συνταγής των μνημονίων, πού έχουν αποτύχει παταγωδώς, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη αναποτελεσματική, υφεσιακή, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική.
        Αντί να πατάξουν την εισφοροδιαφυγή απαιτούν να αυξηθούν εξοντωτικά τα συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας.
         Αντί να πατάξουν την φοροδιαφυγή σχεδιάζουν νέες βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
         Αντί να καταπολεμήσουν την αλματώδη αύξηση της ανεργίας μεθοδεύουν απολύσεις.
          Αντί της στήριξης των Δημόσιων Νοσοκομείων, ιδιαιτέρως αυτήν την περίοδο της κρίσης, υποβαθμίζουν περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας με τις τρομερές ελλείψεις υγειονομικών υλικών, φαρμάκων και αντιδραστηρίων, προωθώντας παράλληλα προκλητικά συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων-υπηρεσιών και ολόκληρων  Νοσοκομειακών μονάδων.
          Η Ελληνική κοινωνία στενάζει από τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές και την ακρίβεια και αυτοί ζητούν και απαιτούν νέα βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα και περικοπές, πού το μεγαλύτερο βάρος το επωμίζονται και πάλι οι Μισθωτοί, οι Συνταξιούχοι και οι Άνεργοι.
          Το πρώτο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο αφαίρεσαν με οριζόντιες περικοπές από μισθούς και συντάξεις 4,5 δις Ευρώ, ενώ με τα νέα μέτρα, πού είναι εξίσου σκληρά και αντικοινωνικά, με το πακέτο των 11,5 δις προβλέπoυν αφαίμαξη από μισθούς – συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα 5,5 δις.
                                         Σχεδιάζουν  λοιπόν
-        Απολύσεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
-        Περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις με
         αφαίμαξη σ αυτή τη φάση των υπολειμμάτων του
         13ου και 14ου μισθού.
-        Περαιτέρω περικοπή του εφάπαξ πού αθροιστικά
         με την προηγούμενη περικοπή θα φθάσει στο 42,8 %.
-        Συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών
         και Νοσοκομείων για την μείωση του λειτουργικού
         κόστους, παρά τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.
 -        Κατάργηση διατάξεων του Ασφαλιστικού, με
          αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ρυθμίσεις 
          που θα οδηγήσουν σε μαζικές υποχρεωτικές 
          συνταξιοδοτήσεις.
Και όλα αυτά σχεδιάζονται από τον Πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που  καυτηρίαζε και κατάγγελνε στο παρελθόν αυτή τη συνταγή των δανειστών, τονίζοντας την ανάγκη επενδύσεων και ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, με ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής όπως χαρακτηριστικά έλεγε, πράττοντας σήμερα δυστυχώς τα τελείως αντίθετα.
       Οι νέες απαιτήσεις τους, σε συνέχεια των προηγούμενων αποτυχημένων, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από Εργασιακά, Οικονομικά, Συνταξιοδοτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στη χώρα μας, καταδικάζοντας μας όλους σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική και ελπίδα.
        Αν λοιπόν αυτά τα μέτρα ψηφιστούν και υλοποιηθούν, θα οδηγηθούμε σε πλήρη εξαθλίωση, σε διάλυση του Κοινωνικού κράτους, σε μεσαιωνικές συνθήκες στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
    Γ΄ αυτά λοιπόν τα νέα μέτρα, που αγγίζουν- πλήττουν και αφορούν όλους μας
 Οι  Εργαζόμενοι  και  η  Κοινωνία  απαιτούν  και  απαντούν
    Ως εδώ και μη παρέκει- Επιτέλους τέλος, δεν πάει άλλο.
Απαιτείται λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη, η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ στον αγώνα και στην πάλη. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και διασπαστικών συμπεριφορών.
             ΟΛΟΙ   ΜΑΖΙ  ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ  και  ΠΡΕΠΕΙ
     Να προστατεύσουμε τα Κοινωνικά Δικαιώματα, τους
            Εργατικούς και  δημοκρατικούς θεσμούς.
                        Ολοι μαζί μπορούμε 
       να ανατρέψουμε την νεοφιλελεύθερη πολιτική
    Να μην περάσουν τα νέα μέτρα – Να ανατρέψουμε  τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, πού Συγχωνεύουν- καταργούν Νοσοκομειακές μονάδες, περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, απολύουν Δ.Υ, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, απαγορεύουν την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού.
      Στην Ελλάδα λοιπό του 2012, στη χώρα πού οι Εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν σε συνθήκες όλο και μεγαλύτερης εργασιακής ανασφάλειας με όλο και μικρότερες οικονομικές απολαβές, στη χώρα πού οι Συνταξιούχοι καλούνται να ζήσουν με πενιχρές συντάξεις, στην χώρα του 1,5 εκ ανέργων και των εκατοντάδων λουκέτων σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, στη χώρα πού το κοινωνικό κράτος διαλύεται και ο χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης ανατρέπεται, οι αντοχές της Ελληνικής Κοινωνίας δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία όσων, για άλλη μιά φορά, δεν διστάζουν να επιβάλλουν ένα ακόμη επώδυνο πακέτο μέτρων.
                           ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
να αντιδράσουμε δυναμικά, μαζί με ολόκληρη την Κοινωνία, στην πολιτική των μνημονίων, στην πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, στην πολιτική της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, στην πολιτική της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους.
                           Ολοι μαζί ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ 
            για να ανατρέψουμε ΜΕΤΡΑ και ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: