Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του Σωματείου μας με τον ΔΙΟΙΚΗΤΗ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ..

          Με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Κον Κοσμόπουλο ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ χθες 12/3/13, το Δ.Σ του Σωματείου μας, για την μη πληρωμή των οφειλόμενων Αργιών και Νυκτερινών όπου παραμένουμε απλήρωτοι για τους μήνες  Δεκ. 2011, Μάρτη-Νοε-Δεκ 2012, Γεν-Φλεβ 2013, αλλά και για την μη παράδοση του διωρόφου κτιρίου, που δεν έγινε στην νέα προβλεπόμενη ημερομηνία της 10ης του Μάρτη.
         Στη συνάντησή μας αυτή, όπου από πλευράς Σωματείου συμμετείχαν οι Πετρόπουλος, Γιαννόπουλος, Λάππας, Παπαμήτρου, Πολυκανδριώτης, Σουγλέρης και Ασλανίδη, ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΕΚΤΕΝΩΣ τα προαναφερόμενα ζητήματα, όπου:

Α). Σε ότι αφορά τις Αργίες και τα Νυκτερινά, δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο για την πληρωμή μας, εκτός από τον Νοέμβρη, τον μοναδικό μήνα για τον οποίο ήλθαν τα χρήματα και ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα πληρωθεί την 15/4/13.
        ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ λοιπόν ακόμη μια φορά από τον Διοικητή, προτού προχωρήσουμε στις αποφασισμένες κινητοποιήσεις, την καταβολή  των προαναφερόμενων δεδουλευμένων μας, καταθέτοντάς του ακόμη μια φορά συγκεκριμένη πρόταση πληρωμής, ειδικά των μηνών Δεκ 2011 και Μάρτη 2012.
Β). Σε ότι αφορά την λειτουργία του διωρόφου Κτιρίου, όπου ακόμη μια ημερομηνία παράδοσής του, πέρασε  χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ζητήσαμε πλήρη ενημέρωση για τις εκκρεμότητες πού υπάρχουν σε ότι αφορά την επαναλειτουργία του.
         Στην ενημέρωση πού μας έγινε, ακόμη μια φορά, από τον Διοικητή και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες, φαίνεται να καθυστερεί πάρα πολύ η επαναλειτουργία του, ακόμη κιαν αυτό παραδοθεί σήμερα, δεδομένου ότι ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός κλπ άλλα πού χρειάζονται για την μεταστέγαση μας εκεί, βρίσκονται στις καλένδες των χρονοβόρων διαδικασιών των διαγωνισμών, πού καθυστερούν υπέρμετρα λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και ιδιαιτέρως λόγω της μη χρηματοδότησης του Νοσοκομείου γι΄ αυτές τις διαδικασίες, προβλήματα που καθιστού ΔΩΡΟ-ΑΔΩΡΟ την παράδοση του διωρόφου κτιρίου, μια παράδοση πού απ΄ ότι φαίνεται θα καθυστερεί για να μην φανεί η γύμνια τους  στις προαναφερόμενες διαδικασίες πού δεν είναι καθόλου τυχαίες.
      Αυτή η εξέλιξη, πού δυστυχώς μας δικαιώνει πλήρως, στις εκτιμήσεις και τους πάρα πολλούς προβληματισμούς πού αποκλειστικά και μόνον εμείς θέταμε κατά το παρελθόν, επιβάλλει την δρομολόγηση των Αποφάσεων της Σύσκεψης των φορέων πού πραγματοποιήσαμε πριν λίγο καιρό.
         Σ αυτήν μας την Συνάντηση τέθηκαν επίσης και τα ζητήματα, της έλλειψης ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ και της πλήρους Ανάπτυξης της ΜΕΘ, όπου:
Α). Σε ότι αφορά τις ελλείψεις ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ, ελλείψεις πού ταλαιπωρούν αρκετούς Ασθενείς και Υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο, ζητήσαμε ΑΜΕΣΑ την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού προμήθειας Βηματοδοτών, ενός διαγωνισμού πού καθυστερούσε για πάνω από ένα μήνα, με υπαιτιότητα του Διευθυντή της Κ/Δ κλινικής του Κου Μαζαράκη, ενός διαγωνισμού πού ήταν άκρως απαραίτητος, για να σταματήσουν τα προαναφερόμενα προβλήματα, δεδομένου ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο η εξωσυμβατική αγορά των Βηματοδοτών.
Β). Σε ότι αφορά την ΜΕΘ, όπου δεν υπήρξε καμία απόφαση μείωσης των Κλινών, ζητήσαμε την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης Προσωπικού για την άκρως απαραίτητη πλήρη Ανάπτυξη της ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: