Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Πράσινο φως για προσλήψεις Διοικητών σε όλα τα Νοσκομεία

         Ειδική επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούμενη από πέντε στελέχη του χώρου της Υγείας, θα κρίνει τα βιογραφικά των υποψηφίων για 87 θέσεις διοικητών και 93 θέσεις αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων της χώρας. Η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας αναρτήθηκε χθες και αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 27 Μαρτίου. Οι προηγούμενες προσλήψεις διοικητών είχαν γίνει μέσω του συστήματος Διαύγεια.
         Στην επιτροπή αξιολόγησης μετέχουν οι Θανάσης Παπαβασιλείου, καθηγητής Bιοχημείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πελοπίδας Καλλίρης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, καθηγητής Ανατομίας - Χειρουργικής Ανατομίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Γιώργος Καπερώνης, σύμβουλος στο ΑΣΕΠ, και Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
         Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή να κατέχουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών ιδρύματος του εξωτερικού. Στα προσόντα θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών με έμφαση στη διοίκηση, στα οικονομικά, στην πληροφορική, όπως θα συνεκτιμηθεί και η εμπειρία διοίκησης, με έμφαση στις μονάδες Υγείας, και η γενικότερη επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν υποψηφιότητα ανά μία υγειονομική περιφέρεια και θα αξιολογηθούν για το σύνολο της κάθε υγειονομικής περιφέρειας.
         Οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές θα αξιολογούνται κάθε χρόνο για την αποδοτικότητά τους, ενώ κάθε μήνα θα στέλνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: