Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

H Τριμελής Επιτροπή των Ιατρών Καταγγέλει το ΕΚΑΒ για το σταμάτημα των διακομιδών των βαρέως πασχόντων από τον Νοσοκομείο στο σπίτι τους.

           Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (πρώην ‘’Άγιος Ανδρέας’’) καταγγέλλει δημόσια την αυθαίρετη απόφαση του ΕΚΑΒ Πάτρας να σταματήσει -από την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013- να διακομίζει στο σπίτι τους από το Νοσοκομείο μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους, τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς που δεν μπορούν με άλλο μέσον να μεταφερθούν. Σε ανακοίνωσή της λοιπόν αναφέρει:
           "Το τελεσίγραφο που έστειλε στο Νοσοκομείο μας, χθές Παρασκευή 31/5/13, το ΕΚΑΒ Πάτρας δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για την λειτουργία των κλινικών, αφού είναι γνωστό πώς εφημερεύει μέρα παρά μέρα με το ΠΠΝΠ και έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών. Επιπλέον, τέτοιες αποφάσεις δεν μπορεί να λαμβάνονται μονομερώς από το τοπικό ΕΚΑΒ και να αποστέλλονται Παρασκευή πρωϊ εν είδει τελεσιγράφου στα Νοσοκομεία, με την 6η ΥΠΕ να μένει αμέτοχη και απαθής μπροστά σε μία σκαστή παρανομία, της διοίκησης του τοπικού ΕΚΑΒ. Ο νόμος 2071/92 είναι σαφής ως προς την υποχρέωση του ΕΚΑΒ να πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων ΚΑΙ τις διακομιδές των ασθενών από τα νοσοκομεία, μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους εφόσον δεν υπάρχει –αποδεδειγμένα- άλλος τρόπος να μεταφερθούν. Τα νοσοκομεία άλλωστε με πρόσφατο νόμο (3984/11) έχουν επιφορτισθεί με την υποχρέωση να στελεχώσουν ασθενοφόρα τους με εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλά ακόμη τέτοιο ΔΕΝ υπάρχει στο Νοσοκομείο μας, αφού και η νομοθεσία δεν προβλέπει οργανικές θέσεις ‘’πληρώματος ασθενοφόρου’’ αλλά και οι υπάρχοντες οδηγοί ακόμη δεν έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα από το ΕΚΑΒ, όπως απαιτεί ο νόμος, χωρίς υπαιτιότητα του Νοσοκομείου που με πρόσφατο έγγραφό του έχει υποδείξει ποιοι οδηγοί μπορούν να εκπαιδευτούν. Θεωρούμε επομένως ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να εκβιάζεται το νοσοκομείο μας με προσωπικά έγγραφα της διοίκησης του ΕΚΑΒ Πάτρας και να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία των κλινικών μας, χωρίς να έχει βρεθεί η απαραίτητη και ασφαλής για τους ασθενείς, λύση από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Καλούμε άμεσα τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσίβελα, να ΑΚΥΡΩΣΕΙ άμεσα, ‘’εδώ και τώρα’’ που λένε, την απόφαση του ΕΚΑΒ Πάτρας μέχρις ότου δοθεί ασφαλής λύση και δυνατότητα στο νοσοκομείο μας και σε κάθε Νοσοκομείο της Πάτρας να διαθέτει εξοπλισμένο ασθενοφόρο με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, όλο το 24ωρο, προκειμένου να πραγματοποιεί με ασφάλεια τις διακομιδές ασθενών, όχι μόνο από τις κλινικές στο σπίτι τους, αλλά και από το νοσοκομείο μας σε άλλο νοσοκομείο για κάθε εξέταση που απαιτείται καθώς και μεταξύ των διαφόρων κτιρίων του Νοσοκομείου μας που εξακολουθεί να λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια στην …διασπορά, ταχύρρυθμο κτίριο, πρώην 409 και τώρα πρώην νοσημάτων θώρακος. Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών καλεί την 6η ΥΠΕ αλλά και το ΕΚΑΒ Πάτρας να αναστείλουν την απόφαση αυτή διαφορετικά αν υλοποιηθεί από την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, θα είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε ΑΜΕΣΑ στις εισαγγελικές αρχές, διότι και παρανομία επιτελείται και σε άμεσο κίνδυνο τίθενται οι ασθενείς αλλά και γενικότερα η λειτουργία των κλινικών αφού, θα ‘’φρακάρουν’’ οι εισαγωγές και οι ασθενείς θα νοσηλεύονται εκτός κλινικών, ίσως και …εκτός των κτιρίων του Νοσοκομείου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: