Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Έτσι θα υπολογίζεται το Εφάπαξ.

           Με νέο «μαθηματικό» τύπο θα υπολογίζεται, πλέον, το εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας, με τις αλλαγές να αγγίζουν κατά κύριο λόγο τους δημοσίους υπαλλήλους.
          Εξαιρούνται από τις αλλαγές όσοι πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους έως τις 31 Αυγούστου 2013, των οποίων το εφάπαξ θα υπολογιστεί με το παλαιό σύστημα και χωρίς νέα μείωση.
         Το νέο σύστημα προβλέπει τη δημιουργία «ατομικών μερίδων» για όλους τους ασφαλισμένους, ενώ για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού θα λαμβάνονται υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου.
        Για να μην υπάρξουν δραματικές ανατροπές στο εφάπαξ, όπου καταγράφονται ληξιπρόθεσμες οφειλές –για παράδειγμα στο ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων– αυτές θα «μοιραστούν» σε βάθος 15ετιας.
        Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», με τον νέο τρόπο υπολογισμού διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των ταμείων πρόνοιας και η απρόσκοπτη καταβολή του βοηθήματος και στις επόμενες γενεές.
................................................................................................................................................................
Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο, όλες τις λεπτομέρειες, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.enikos.gr/economy/212944,Etsi_8a_ypologizetai_to_Efapax.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: