Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή – Πρόταση της ΑΔΕΔΥ για συνεδρίαση του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

Συνάδελφοι,
Τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι πλέον ορατά σε όλους. Είναι σε όλους μας προφανές ότι εξαιτίας της εφαρμοζόμενης  πολιτικής της σκληρής λιτότητας, των συνεχόμενων -και προς την ίδια κατεύθυνση- μέτρων, η ελληνική κοινωνία έχει  ξεπεράσει προ πολλού τα όριά της.
Η πολιτική της βάρβαρης φορολόγησης, των χαρατσιών, της διάλυσης της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, του κλεισίματος σχολείων, της αποδιάρθρωσης των Ασφαλιστικών Ταμείων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, της απελευθέρωσης των απολύσεων, του κλεισίματος καταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικότερα η πολιτική που οδηγεί στην ανεργία το μισό τουλάχιστον του ενεργού πληθυσμού της χώρας δεν πρόκειται να σταματήσει, εάν δεν αντιδράσουμε μαζικά, δυναμικά και συντονισμένα.
Η συζήτηση για λήψη νέων δανείων από τους δανειστές είναι φανερό ότι ετοιμάζει το έδαφος για τη συνέχιση άσκησης της ίδιας πολιτικής, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, είτε με τη μορφή νέου μνημονίου είτε στο πλαίσιο «συμφώνων σταθερότητας και ασφυκτικής επιτήρησης». Μιας πολιτικής που θα μεγεθύνει ακόμα περισσότερο την ύφεση, θα αυξήσει την ανεργία, θα δώσει τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη και θα εκτοξεύσει σε δυσθεώρητα ύψη το ποσοστό των συνανθρώπων μας που ζουν ήδη στα όρια της εξαθλίωσης.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.
Ως κοινωνία και ως εργαζόμενοι οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά. Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα πρέπει να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να εργαστούμε για το συντονισμό όλων αυτών των πρωτοβουλιών, ως παράγοντα που θα κρίνει τελικά την επιτυχία του κοινού αυτού αγώνα.
Με βάση αυτή την αναγκαιότητα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, σε συνεδρίασή του στις 3.2.14, αποφάσισε να απευθυνθεί σε όλες τις Ενώσεις Εργαζομένων, τους Κοινωνικούς και Επαγγελματικούς Φορείς, τονίζοντας την ανάγκη για συντονισμό και να πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, προετοιμασίας μιας ευρείας σύσκεψης με τους Κοινωνικούς Φορείς, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι θα πρέπει να προηγηθεί κοινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών των δύο Συνομοσπονδιών, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και ΓΣΕΕ, το συντομότερο δυνατόν για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία του συντονισμού της δράσης μας. 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: