Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Σε διαθεσιμότητα 12.799 δημόσιοι υπάλληλοι

         Στους 12.799 ανέρχονται οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 23 Ιουλίου 2013, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 25 Φεβρουαρίου.
        Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν, δυνάμει της αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ έχουν τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας 7.581 υπάλληλοι του Οργανισμού, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα διεξαχθεί το πρόγραμμα Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας.
        Ο κ. Μητσοτάκης διαβίβασε στη Βουλή και έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις υποθέσεις που εκκρεμούν ή εξετάστηκαν από τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια το 2013 και το οποίο δείχνει ότι συνολικά μέσα στο προηγούμενο έτος τέθηκαν σε οριστική παύση 248 υπάλληλοι.
        Το έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί πόσοι συνολικά υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν τεθεί στο καθεστώς της εφεδρείας, από τη θεσμοθέτησή του έως σήμερα, πόσοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, πόσοι έχουν απολυθεί και τι γίνεται με τις υποθέσεις των επίορκων υπαλλήλων.
         Ειδικότερα, όπως διευκρινίζει ο κ. Μητσοτάκης, οι 12.799 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας προέρχονται από τους ΟΤΑ (δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες) και τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και    Ανταγωνιστικότητας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού, Υγείας, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
            Ως προς τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το 2013 στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια εκκρεμούσαν 1.644 υποθέσεις, εκδόθηκαν 1.207 αποφάσεις και 162 ήταν οι οριστικές παύσεις.
          Στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, το 2013, ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων ήταν 564, εκδόθηκαν 438 αποφάσεις και οι οριστικές παύσεις ήταν 248. Συνεπώς, προκύπτει ότι συνολικά στα πειθαρχικά συμβούλια εκκρεμούσαν 2.208 υποθέσεις, εκδόθηκαν 1.645 αποφάσεις και οριστική παύση επιβλήθηκε σε 248 υπαλλήλους.
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: