Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Αποζημίωση και επίδομα ανεργίας για τους απολυμένους του δημοσίου

       Αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας για τους δημοσίους υπαλλήλους που απολύονται προβλέπει διάταξη που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.
       Η καταβολή των αποζημιώσεων θα αφορά μόνιμους υπαλλήλους και υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, ενώ το μέτρο θα ισχύσει και για τις απολύσεις που έγιναν πριν την έναρξη ισχύος του νόμου.
        Όπως θα προβλέπει η ρύθμιση, η αποζημίωση θα υπολογίζεται βάσει του βασικού μισθού, όπως αυτός διαμορφωνόταν κατά την ημερομηνία διαθεσιμότητας, ενώ θα μετρήσει ο χρόνος υπηρεσίας από την κατάταξη έως τη διαθεσιμότητα και ο χρόνος της διαθεσιμότητας.
       Αναφορικά με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, αυτό θα καταβάλλεται σε απολυμένους δημοσιους υπαλλήλους για ένα έτος και θα ανέρχεται σε 360 ευρώ μηνιαίως, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
      Κατά τον χρόνο καταβολής του επιδόματος, οι δικαιούχοι πρώην δημόσιοι υπάλληλοι θα καλύπτονται και με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
       Η ηγεσία υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι πρόκειται για ζήτημα ηθικής τάξης να αποκατασταθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται.
Πηγή: Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια: