Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ρακιντζής προς Παπούλια: «Σας φέρνω καλά νέα: το Δημόσιο συμμαζεύεται»

         Για «αισθητή βελτίωση» στη Δημόσια Διοίκηση έκανε λόγο ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, υποβάλλοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την έκθεση για το 2013.
          «Σας φέρνω καλά νέα: το Δημόσιο όπως τα πάει συμμαζεύεται. Γίνονται δομές, πάμε σε καλό δρόμο» είπε ο κ. Ρακιντζής, παραδίδοντας στον Πρόεδρο την ετήσια έκθεση, και πρόσθεσε:
«Φαίνεται ότι όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα. Δηλαδή ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν μάλλον πάρα πολλοί, τώρα που φτάσαμε στους 750.000, δουλεύουν καλύτερα».
       Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σημείωσε, επίσης, πως «η αυστηρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας κάνει τους υπαλλήλους πολύ προσεκτικούς».
         Στην παρατήρηση δε του Κάρολου Παπούλια ότι «υπάρχει μια βελτίωση», ο κ. Ρακιντζής συμπλήρωσε: «βελτίωση αισθητή».
«Και τα νούμερα και η βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων, και οι αποδόσεις είναι καλύτερες. Και η γραφειοκρατία κάπως συμμαζεύεται. Φεύγει η παλιά γενιά των υπαλλήλων που δεν ξέρει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τώρα οι νέοι όλοι γνωρίζουν ηλεκτρονικό υπολογιστή», εξήγησε ο κ. Ρακιντζής, ευχόμενος «μακάρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και την κρίση αυτή».
 
Αναδημοσίευση από το The Best.

Δεν υπάρχουν σχόλια: