Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Συμμετείχαμε στην χθεσινή ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

    Με αφορμή τον εορτασμό της ΠΑΣΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, συμμετείχαμε χθες, όπως είναι γνωστό, στην 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ  στις ώρες 08:00-12:00.
        Στη διάρκεια της προαναφερόμενης κινητοποίησης πραγματοποιήσαμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Νοσηλευτικού Κλάδου, όπου αφού ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και όχι μόνον και αφού αλληλοενημερωθήκαμε για τα προβλήματα αυτού του κλάδου, προχωρήσαμε σε  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου εκθέσαμε μέρος αυτών των προβλημάτων, όπως:
- Τα ζητήματα της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ, των μεγάλων ελλείψεων σε Προσωπικό, την αδυναμία να πάρει ο Νοσηλευτικός κλάδος τα ρεπό του και την άδειά του.
- Τα ζητήματα της πληρωμής των οφειλόμενων Αργιών-Νυκτερινών, τόσο  του 2016 όσο και των σχετικών  περικοπών που είχαν γίνει το 2015 και βεβαίως την απρόσκοπτη καταβολή αυτών μέσα στην τρέχουσα χρονιά.
- Τον σεβασμό που θα πρέπει να έχουν άπαντες απέναντι στον ευαίσθητο Νοσηλευτικό κλάδο. Τον σεβασμό των Ιατρών με αφορμή και το συμβάν της περασμένης παρασκευής με την απαράδεκτη συμπεριφορά Ιατρών στο Χειρουργείο του 409 και ιδιαιτέρως της Αναισθησιολόγου Παξιμάδη Μαρίας.
-Την προστασία του Νοσηλευτικού κλάδου, τόσο από τις επιθέσεις που αρκετά συχνά δέχονται στα ΤΕΠ, όσο και από τους κινδύνους που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι στους χώρους δουλειάς, πρόβλημα για το οποίο ζητήσαμε την σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους Χώρους δουλειάς.
       Αξίζει να επισημάνουμε ότι μετά τις προαναφερόμενες δράσεις, συμμετείχαμε και στην γιορτή που είχε διοργανώσει η Νοσηλευτική Διεύθυνση για την Παγκόσμια αυτή ημέρα του Νοσηλευτικού Προσωπικού, αν και η ημέρα αυτή, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τόσο ως Νοσοκομεία, όσο και ως Εργαζόμενοι και ιδιαιτέρως ο Νοσηλευτικός κλάδος, η ραχοκοκαλιά των Νοσοκομείων, με την εγκατάλειψη που υπάρχει από την πολιτεία, δεν προσφερόταν για γιορτές και πανηγύρια, αλλά για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις αντιμετώπισης και επίλυσης των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων, που όπως προαναφέρουμε αντιμετωπίζουμε στον ευαίσθητο χώρο των Νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: