Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ της 14ης-3ης/20.4.17 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

       Την ΠΕΜΠΤΗ 20/4/17, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας,  με  τα παρακάτω θέματα:   
I.     ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ για τις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ-
          Το  ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ στην ΗΠΕΙΡΟ και η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017).
 II.    Οι Εξελίξεις στη ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ.
III.    Τα Προβλήματα των Εργαζόμενων στις  ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ.
IV.    Τα αιτήματα και οι εκκρεμότητες για  νέα Συνάντησης μας με Δκση.
V.    Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.
       Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι: Λιώλη, Αρβανίτης, Γκαργκάσουλα και Αναγνώστου, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης,  αναφέρθηκε:
I. Κατ΄ αρχήν στις επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ, κινητοποιήσεις που έχουν να κάνουν:
ü Τόσο με την 8ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, που έχει προσδιοριστεί για την 26η του Απρίλη, στις ώρες 07:00-15:00, με αφορμή το ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ, που εκείνη την ημέρα φθάνει στην ΗΠΕΙΡΟ. Μια κινητοποίηση που γίνεται για την ανάδειξη των προβλημάτων του χώρου της Υγείας και των Συναδέλφων Εργαζόμενων και στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχουμε, τόσο στην ΣΤΑΣΗ όσο και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ του ΕΣΥ, που θα γίνει στα Γιάννενα.
ü Όσο και με την ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ, που έχουν προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ, από την  τιμωρητικού χαρακτήρα και μνημονιακής έμπνευσης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ που προωθεί η Κυβέρνηση, ΑΠΟΧΗ όπου πρότεινε να συμμετάσχουμε και εμείς, στα πλαίσια των αποφάσεων ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.  
ü Αλλά και την 1η του ΜΑΗ, με την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, όπου πρότεινε να συμμετάσχουμε στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που συνδιοργανώνουν το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καλώντας   με σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα όλους τούς Συναδέλφους να συμμετάσχουν σ΄  αυτήν.
II.  Στην συνέχεια στην ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ, τις εξελίξεις, η άν το θέλετε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά απ΄ αυτήν, δεδομένου ότι αυτή η διαδικασία έγινε χωρίς να έλθουν οι απαραίτητες πιστώσεις, πιστώσεις που θα δημιουργούσαν τούς χώρους και τις καλύτερες προϋποθέσεις γι΄ αυτήν την μεταστέγαση, οι πιστώσεις που διεκδικούσαμε από το φθινόπωρο του 2015 και που παρά και τις σχετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ήλθαν, με αποτέλεσμα κάποιοι χώροι να ετοιμαστούν από τούς Εργαζόμενους και τούς Ιατρούς με δικά τους χρήματα και συνεργεία.
       Πέρα από τα προαναφερόμενα γι΄ αυτήν την μεταστέγαση δεν υπήρξε και ο απαραίτητος σχεδιασμός-συντονισμός και σαφής προσδιορισμός των χώρων του κάθε τμήματος, με αποτέλεσμα ο κάθε ένας να επιδιώκει να πάρει όποιους - όσους και όσο πιο πολλούς χώρους μπορούσε από την ενδοτική Διοίκηση, ανοίγοντας έτσι παράλληλα και τις ορέξεις κάποιων να λειτουργήσουν ως αυτόνομα και ιδιωτικά Ιατρεία και υπηρεσίες.
      Αυτή λοιπόν η μεταστέγαση που, πέραν των προαναφερόμενων, μας ανάγκασε να στεγάσουμε πολλά τμήματα και υπηρεσίες, σε μικρότερους χώρους, δημιούργησε πολλά προβλήματα, προβλήματα που έχουν να κάνουν:
ü Τόσο με τούς χώρους, τα ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, όπως μας τα περιέγραψαν οι Συνάδελφοί μας  και τα είδαμε και οι ίδιοι επισκεπτόμενοι όλους τούς χώρους. Προβλήματα που θα πρέπει όπως  έχουν καταγραφεί, υπό μορφή υπομνήματος να σταλούν στην Διοίκηση, όπου μέσα από συγκεκριμένες συναντήσεις και διεκδικήσεις να επιδιώξουμε τον λειτουργικό επαναπροσδιορισμό, δεδομένου ότι κάποια τμήματα εγκαταστάθηκαν σε χώρους που δεν ενδείκνυται, αποδυτήρια και χώροι ξεκούρασης του Προσωπικού να μην υπάρχουν, όπως και αποθήκες κλπ άλλα πολλά λειτουργικά προβλήματα που θα πρέπει άμεσα να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε περαιτέρω κτιριακές υποδομές, προκειμένου να στεγαστούν οι 200 περίπου άστεγες κλίνες, τα άστεγα τμήματα και υπηρεσίες, για να αποσυμφορηθεί η δυσλειτουργία που μας δημιουργούν οι υπάρχουσες κτιριακές υποδομές.
ü Όσο και με την λειτουργία των υπηρεσιών, των τμημάτων και ιδιαιτέρως των Συναδέλφων μας. Προβλήματα που πηγάζουν κυρίως από τις μεγάλες ελλείψεις που έχουμε σε Προσωπικό, από τα ασυντόνιστα νέα δεδομένα και τις απαράδεκτες και προκλητικές ορέξεις κάποιων Ιατρών που ήθελαν και επεδίωκαν λειτουργία κατά το δοκούν. Γι΄ αυτό επιβάλλεται και πρέπει να διεκδικήσουμε ΑΜΕΣΑ την σύσταση και λειτουργία  ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, όπως τον έχουμε προτείνει και τον έχουν αποδεχθεί η 6η Υ.Πε και το Υπουργείο, αλλά και ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ στα Χειρουργεία, την Μαιευτική, την Οφθαλμολογική κλπ άλλα τμήματα και υπηρεσίες.
ü Αλλά και με το 409, την τύχη και την προοπτική του, την ανάγκη παραμονής στην δικαιοδοσία μας, μέχρις ότου υπάρξουν οι νέες επιπλέον κτιριακές μας υποδομές, προκειμένου να στεγάσουμε υπηρεσίες που ενδείκνυται, όπως η Ψυχιατρική, η Σχολή κλπ, κάτι που δεν φαίνεται να απασχολεί την Διοίκηση η οποία προσανατολίζεται να το επιστρέψει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  
 III. Στα προβλήματα των Παθολογικών Κλινικών, όπου δυστυχώς παρά και την σχετική παράσταση μας στη Διοίκηση με τις εκεί Εργαζόμενες Συναδέλφισσες και παρά την σχετική κραυγή αγωνίας, δεν δόθηκε καμία λύση, όπως δεν έχει δοθεί και καμία λύση σε όλα εκείνα τα ζητήματα-αιτήματα που έχουμε καταθέσει μέχρι σήμερα στον Διοικητή. Για όλα αυτά πρότεινε εκ νέου Συνάντηση με τον Διοικητή, επαναφέροντας όλα τα εκκρεμή αυτά ζητήματα και ανάλογα με τις απαντήσεις επανερχόμαστε για επανεκτίμηση και επαναπροσδιορισμό της στάσης μας.
IV. Για όλα αυτά τα ζητήματα, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, αφού επεσήμανε την παθητική στάση αρκετών μελών του Δ.Σ, σε μια σειρά από ανάγκες, δράσεις και λειτουργίες του Σωματείου, πρότεινε ΑΜΕΣΑ σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλων των Συναδέλφων -Εργαζόμενων, όλων των μελών μας, καθώς επίσης και σειρά επαφών με Διοίκηση, 6η Υ.Πε και Υπουργείο αλλά και ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ για το νέο μας διεκδικητικό πλαίσιο για το ΚΤΙΡΙΑΚΟ και τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ και βεβαίως σχετική εφ΄ όλης της ύλης ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.
Στην Συνέχεια:
    Μετά τις προαναφερόμενες εισηγήσεις και αφού ακολούθησε,  η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων, όπου επισημάνθηκαν,
ü  κυρίως τα χωροταξικά προβλήματα της μεταστέγασης,
üη προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και τα προβλήματα εκφοβισμού που δυστυχώς κυριαρχούν στον Νοσηλευτικό κλάδο, ζητήματα που θα αναδειχθούν προσεχώς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού,
ü η συμπεριφορά των Ιατρών και ιδιαιτέρως του Διευθυντή της Οφθαλμολογικής,
ü τα προβλήματα της Μαιευτικής όπως τα ανέπτυξε και η Προϊσταμένη του τμήματος που παραβρέθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης μας
ü αλλά και η στάση του Διοικητή που πέρα από την μη αντιμετώπιση των προβλημάτων που του έχουμε καταθέσει, βλέπει εχθρικά και με εμπάθεια το Σωματείο μας  
Και βεβαίως ο σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ.     
         Το Δ.Σ του Σωματείου μας  ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: 
ØΤην Συμμετοχή μας στην επικείμενη κινητοποίηση  της ΠΟΕΔΗΝ, τόσο στην 8ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  της 26ης/4/17, όσο και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ του ΕΣΥ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ, με όσο το δυνατόν περισσότερους Συναδέλφους-Μέλη μας, εγκρίνοντας παράλληλα και την σχετική δαπάνη.
Ø ΑΠΟΧΗ από την ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, στα πλαίσια των ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.
Ø ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ των ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, την 1η του ΜΑΗ, που συνδιοργανώνουν στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ.
Ø ΑΜΕΣΑ ξεκίνημα των διαδικασιών, προώθησης του ΝΕΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ, για ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΥΞΗΣΗ του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΧΩΤΟΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ και ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, με σχετικές συναντήσεις μας τόσο με την Διοίκηση, όσο και με την 6η Υ.Πε, αλλά και  με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, μετά βεβαίως την ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ που θα πρέπει να γίνει μέχρι την 10 του Ιούνη.
ØΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ για ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,  ΝΕΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ για την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του Νοσοκομείου και την ΣΤΑΣΗ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ απέναντι στα αιτήματά μας που παραμένουν ΑΛΥΤΑ.
Ø και βεβαίως ΑΜΕΣΑ εφ΄ όλης της ύλης ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, σχετική με όλα αυτά τα προαναφερόμενα ζητήματα αλλά και για ΟΛΑ όσα διαδραματίστηκαν κατά την σεισμόπληκτη περίοδο με τα κτιριακά μας  προβλήματα.
                 Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: