Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Τα προβλήματα με τα Μαιευτικά και Σηπτικά Χειρουργεία.

       Την Παρασκευή 21/4/17 το Σωματείο μας, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις καισαρικές στο κεντρικό χειρουργείο, έστειλε την παρακάτω επιστολή στη Διοίκηση, βάσει της οποίας δρομολογούσε σχετικές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Αριθμ. Πρωτ:….......77.
Πάτρα…………21.4.17.          ΠΡΟΣ: Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.                                              

   Κύριε Διοικητά
     Όπως γνωρίζετε, στα Χειρουργεία αρκετά συχνά και μάλιστα καθημερινά παρουσιάζονται προβλήματα  με τα Μαιευτικά-Σηπτικά Χειρουργεία.
       Προβλήματα που παρά τις επισημάνσεις μας, δυστυχώς  δεν αντιμετωπίστηκαν και συνεχίζουν να υφίστανται. Επίσης γνωρίζετε ότι καθημερινά, με τα εκβιαστικά διλλήματα που μπαίνουν δημιουργούνται τεράστια λειτουργικά προβλήματα και έντονες τριβές μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στα χειρουργεία.
       Επειδή το συγκεκριμένο θέμα δεν διευθετήθηκε από την αρχή όπως θα έπρεπε και όπως οφείλατε να κάνατε
                                               Σας γνωρίζουμε  ότι
Από την ΔΕΥΤΕΡΑ 24/4/17 και έως ότου διευθετηθεί ΕΠΙΣΗΜΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ το προαναφερόμενο γνωστό θέμα, θα υπάρχουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 08:00-14:00 με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη Διοίκηση.
       Αμέσως μετά απ΄ αυτήν την επιστολή ο Διοικητής του Νοσοκομείου κάλεσε σε συνάντηση τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, τον Δντή της Χειρουργικής Φώτη Καρβελά και τον Αναισθησιολόγο Τριαντόπουλο Αλέξη, προκειμένου να συζητήσει τον προαναφερόμενο πρόβλημα.
       Στη συνάντηση αυτή, όπου υπήρξε ταυτότητα απόψεων στην ύπαρξη και εφαρμογή σχετικών κανόνων λειτουργίας, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ζήτησε να κληθεί εκ νέου Σύσκεψη με την παρουσία των Ιατρών της Μαιευτικής και η Προϊσταμένη του χειρουργείου έτσι ώστε ενώπιος ενωπίω να λυθεί μια κι έξω το πρόβλημα.
        Η προαναφερόμενη συνάντηση δρομολογήθηκε για σήμερα στις 10 το πρωϊ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: