Σάββατο 22 Απριλίου 2017

6.657 προσλήψεις μονίμων, εποχικών στον τομέα Υγείας;;;;;;;

       «Μπαράζ» προσλήψεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.
Έγκυρες πηγές του ενθέτου «Ευκαιρίες για Εργασία» αναφέρουν ότι το νέο «κύμα» 6.657 προσλήψεων θα αφορά νοσοκομεία και ΕΚΑΒ, συμβασιούχους και μόνιμους υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα:
-Έχει εκδοθεί ΠΥΣ για την κάλυψη 2.000 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ. Οι θέσεις αφορούν όλα τα νοσοκομεία.
-Μέχρι την Πέμπτη 13 Απριλίου θα δοθεί η έγκριση από το υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη 156 γιατρών σε μόνιμες θέσεις.
-Είναι έτοιμη επαναπροκήρυξη από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη των αναγκών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η επαναπροκήρυξη αφορά 45 θέσεις γιατρών και 185 νοσηλευτών, που δεν καλύφθηκαν με την πρώτη προκήρυξη. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
-Αναμένεται επαναπροκήρυξη, μέσω ΟΑΕΔ, για 850 θέσεις που προέκυψαν ως άγονες μετά τη δημόσια πρόσκληση του «ειδικού προγράμματος για την απασχόληση 4.000 μακροχρόνια ανέργων». Το νέο προσωπικό θα υπογράψει ετήσιες συμβάσεις.
-Προκήρυξη, μέσω ΑΣΕΠ, 300 θέσεων που αφορούν τεχνικό, διοικητικό και προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Οι θέσεις είναι μόνιμες και οι προσλήψεις θα γίνουν με τις διαδικασίες της Ανεξάρτητης Αρχής. Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί αρχές Μαΐου.
-Αναμένεται προκήρυξη 40 θέσεων για την πρόσληψη πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Το προσωπικό θα είναι μόνιμο και η διαδικασία θα γίνει από το ΑΣΕΠ.
-Σχεδιάζεται η συγκρότηση Τοπικών Ομάδων Υγείας που θα αποτελούν τη βασική ομάδα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η στελέχωσή τους θα γίνει με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Θα συσταθούν συνολικά 240 μονάδες και θα προκηρυχθούν 3.100 θέσεις. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει ετήσιες συμβάσεις εργασίας.
-Επαναλαμβάνεται το πρόγραμμα –με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση– για την πρόσληψη 137 ατόμων σε θέσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Πρόκειται για το πρόγραμμα ISF και οι θέσεις αφορούν αποκλειστικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2016 διορίστηκαν ισάριθμοι υπάλληλοι με αυτό το πρόγραμμα, αλλά οι συμβάσεις τους έληξαν.
       Έγκυρες πηγές του υπουργείου Υγείας εκτιμούσαν ότι οι διαδικασίες για αυτές τις προσλήψεις θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι.
Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Ευκαιρίες για Εργασία» της εφημερίδας Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 8/4

Δεν υπάρχουν σχόλια: