Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Η απάντηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για το κλείσιμο της Παθολογικής

           Με αφορμή τη πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Αναπλ. Διοικητή της Ν.Μ. Αμαλιάδας , του εκλεγέντος Δημάρχου Ήλιδας και του εκλεγέντος Βουλευτή της ΝΔ κ. Νικολακόπουλου Ανδρέα,  για τη «μετακίνηση» των ιατρών παθολόγων της Ν.Μ. Αμαλιάδας επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές σε όλους τα εξής :
     Κανείς δεν επιθυμεί να ανασταλεί η λειτουργία της Ν.Μ. Αμαλιάδας, παρά τα στατιστικά της στοιχεία.
      Η παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου νοσηλεύει 49 ασθενείς. Οι ασθενείς αυτοί χρήζουν καθημερινής 24ωρης παρακολούθησης από ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ. Οι παθολόγοι της Ν.Μ. Πύργου είναι 2 όπως και της Ν.Μ. Αμαλιάδας.  Συνολικά 4 παθολόγοι που μπορούν να κάνουν 24 εφημερίες ΣΥΝΟΛΙΚΑ!! . (Η εργασία των ιατρών ρυθμίζεται με ευρωπαϊκή οδηγία , η τήρηση της οποία είναι υποχρεωτική για τη χώρα μας) Αυτοί οι παθολόγοι αν βρίσκονται σε μία κλινική θα εφημερεύουν 24 ημέρες. Που σημαίνει ότι οι ασθενείς τις υπόλοιπες 6-7 ημέρες κάθε μήνα θα είναι ακάλυπτοι. Αυτό θέλουμε ;;;
      Πολύ περισσότερο αν βρίσκονται σε δύο κλινικές (Πύργου και Αμαλιάδας) θα εφημερεύουν 12 ημέρες σε κάθε μια από αυτές. Ήτοι θα έμεναν ακάλυπτες 18-19 ημέρες χωρίς παθολόγο. Κατ’ αντιστοιχία και οι ασθενείς που θα  νοσηλεύονταν σε Πύργο και Αμαλιάδα θα ήταν στον αυτόματο πιλότο !!!!!! Προφανώς λοιπόν αυτό θέλουμε!!!! Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το προφανές. Αυτό που και μαθητής ακόμη της Α΄ δημοτικού θα καταλάβαινε…
      Ο συγκεκριμένος αριθμός (των 4 Παθολόγων) ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ για την κάλυψη μιας κλινικής δεδομένου του όγκου των ασθενών στη θερινή περίοδο και των καθηκόντων τους που δεν περιορίζονται μόνο στη διαχείριση των νοσηλευομένων, αλλά επεκτείνονται  στο ΤΕΠ και τις άλλες κλινικές, όταν ζητηθεί η συνδρομή τους.
     Η ΝΜ Πύργου παρά τα προβλήματα της αποτελεί τη μοναδική δομή στο νομό που μπορεί να υποστηρίζει με αξιοπιστία και ασφάλεια εφημερίες σε επίπεδο νομού. Διαθέτει αξονικό τομογράφο, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα Εμφραγμάτων και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Παιδιατρική κλινική.
ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!
       Γίνεται κάλυψη των εφημεριακών αναγκών της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου , ώστε να υπάρχει ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ παθολόγος για όλο το Νομό Ηλείας καθημερινά. Για να καλύπτει τη παθολογική κλινική 49 ασθενών , τα επείγοντα και να συνδράμει με εκτιμήσεις όταν του ζητείται από άλλες κλινικές… ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ!!!!  ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟ,  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ…  (υπενθυμίζεται  ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο του έτους 2019 στη παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου εισήχθησαν 1.957 ασθενείς!!)          
          Όλη αυτή η κατάσταση υπερβαίνει τις Διοικήσεις των νοσοκομείων. Η Διοίκηση της ΥΠΕ υπέβαλε τη παραίτηση της. Είναι ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Υπουργού να δώσει ΑΜΕΣΑ λύση στο Νομό και να στελεχωθούν πλήρως και οι δύο παθολογικές κλινικές του Νομού ώστε να παρέχονται ποιοτικές και  ασφαλείς υπηρεσίες στον Ηλείο, και μη, πολίτη που θα χρειαστεί τα Νοσοκομεία της Ηλείας ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: