Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΑΣΕΠ: 2.000 νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας (ΜΟΝΙΜΟΙ)

        Πρωθυπουργική εντολή για επιτάχυνση (έγγραφο) των διαδικασιών
     Σαφή εντολή για επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στην πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας έδωσε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της σημερινής (16/7) επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας.
      Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, "πρώτη προτεραιότητα" του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι "άμεση πρόσληψη επιπλέον 2.000 νοσηλευτών". 
      Με βάση την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, "να ξεκινήσει άμεσα η νέα διαδικασία απόκτησης ειδικότητας μέσα στα νοσοκομεία για τους απόφοιτους των νοσηλευτικών σχολών, προκειμένου κάθε χρόνο περίπου 1.500 επιπλέον νοσηλευτές να είναι επίσης διαθέσιμοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας για την εξυπηρέτηση των πολιτών".
      Παράλληλα, αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες οι οποίες σχετίζονται με προκηρύξεις που βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι: 
·         Η έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2Κ/2019  θα συντελεστεί σε σύντομο χρόνο, ενώ, 
·         Με ανάλογες ταχύτητες διεκπεραίωσης θα "τρέξει" και η 5Κ/2019 (ηλεκτρονικές αιτήσεις έως 31/7)
·         Χωρίς καθυστερήσεις και η προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ (43 προσλήψεις - Αιτήσεις έως 26/7)
      Στην σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο υπουργός και υφυπουργός Υγείας, ο υπουργός Επικρατείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
     Διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στον σύνδεσμο που ακολουθεί:   https://workenter.gr/sites/default/files/dt_episkepsi_toy_prothypoyrgoy_sto_ypoyrgeio_ygeias.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια: