Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Αχαΐα:Ετοιμες οι παραιτήσεις διοικήσεων στον Τομέα Υγείας - Έντονο ενδιαφέρον...διαδόχων

       Η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας σήμανε ταυτόχρονα και το καμπανάκι της παραίτησης σε όσους καταλαμβάνουν διοικητικές θέσεις σε οργανισμούς, Υγειονομικές Περιφέρειες, Νοσοκομεία και πρωτοβάθμιο Δίκτυο Υγείας.
      Σημειωτέον ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το κομματικό κριτήριο για την επάνδρωση των θέσεων αλλά ήδη έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από διάφορα στελέχη.
Μεγάλο ενδιαφέρο, όπως είναι φυσικό, παρουσιάζει η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ
     Οπως έχει γράψει η «Π» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος, έχει καταθέσει την παραίτησή του στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι λόγοι της παραίτησής του δεν σχετίζονται με τις εκλογές αλλά όπως αναφέρει το περιβάλλον του είναι προσωπικοί και οικογενειακοί.
Ερωτηθείς χθες από την «Π» ο υποδιοικητής, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρης Κωστακιώτης αν θα υποβάλει την παραίτησή του ή θα περιμένει τις κινήσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου, μας απάντησε:
       «Προσωπικά θα θέσω την παραίτησή μου στη διάθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και από κει και πέρα θα περιμένω τις αποφάσεις της». Την ίδια τακτική φέρεται ότι θα ακολουθήσει και ο έτερος υποδιοικητής Μιλτιάδης Ζαμπάρας.
      Τις παραιτήσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ετοιμάσει οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων της περιοχής μας. Είναι άγνωστο πόσο θα χρειαστεί η διαδικασία αναπλήρωσης. Ενδιαμέσως η ζωή στα νοσοκομεία θα συνεχίζεται κανονικά.
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ  ΕΦΗΜ,ΕΡΙΔΑ ΠΕΛΟΠΟΜΜΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: