Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ρημάζουν οι εγκαταστάσεις του «409» - Το κτίριο παραμένει αναξιοποίητο και ξεχασμένο

            Ένα πρότυπο Πρωτοβάθμιο Ιατρικό Κέντρο που θα στελεχώνονταν από Στρατιωτικούς ιατρούς όλων των Σωμάτων και παράλληλα θα παρείχε φαρμακευτικό υλικό για Στρατιωτικούς εν αποστρατεία και εν ενεργεία, θα φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις του «409» πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών, το οποίο ρημάζει, σύμφωνα με την πρόταση του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου.
        Στην πρόταση δεν δόθηκε ούτε από τον ίδιο ιδιαίτερη έμφαση κι έτσι έχουν περάσει 2,5 χρόνια σχεδόν από τη στιγμή που οι κλινικές που λειτουργούσαν εκεί μεταφέρθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και το κτίριο παραμένει αναξιοποίητο και ξεχασμένο.
        Η κατάσταση του κτιρίου που ήταν από παλιότερα άσχημη έχει γίνει ακόμα χειρότερη αφού η εγκατάλειψη και η υγρασία έχουν παίξει τον δικό τους αρνητικό ρόλο.
Πολλές οι προτάσεις, λείπει το κρατικό ενδιαφέρον
       Προφανώς το κράτος και δη το Υπουργείο Άμυνας πρέπει να αποφασίσει σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί για την αξιοποίηση του.
Θυμίζουμε πως είχαν πέσει στο τραπέζι πολλές ιδέες τίποτα όμως δεν καρποφόρησε.
       Η πρόταση για τη δημιουργία μας ξεχωριστής δημόσιας μονάδας νεογνών, ενός δηλαδή, νοσοκομείου που να φιλοξενεί νεογέννητα, δεν προχώρησε. Το ίδιο και η πρόταση της 6ηςΥγειονομικής Περιφέρειας για τη στέγαση ενός πολυϊατρείου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
      Από την πλευρά του ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε προκρίνει τη δημιουργία ενός Δημόσιου Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Νοσοκομειακής μονάδας.
       Σαφώς για όλες τις προτάσεις και τα σενάρια θα απαιτούνταν πολλά χρήματα, για τα οποία η μόνη πηγή θα ήταν η Ευρώπη, τα σχετικά προγράμματα όμως είναι δυσεύρετα. Ούτε καν διεκδίκηση όμως δεν υπήρξε.
Το ενδιαφέρον από ιδιώτη
Η μόνη λύση στον ορίζοντα που υπάρχει προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, όμως, μία σχετική πρόταση που είχε γίνει από ιδιώτη για την ανάπτυξη κλινικής είχε απορριφθεί, καθώς μια τέτοια προοπτική θα ερχόταν σε αντίθεση με τους όρους του διαθέτη του κτιρίου, του Βασίλη Μαραγκόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: