Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Κικίλιας: Αυστηροποιείται ο νόμος για όσους ασκούν βία στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζει

       Νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους ασκούν βία στα νοσοκομεία ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
       Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται δραματική αύξηση των περιστατικών βίας μέσα στα νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ  Διαβάστε Ξ τι είχε αποκαλύψει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «ΠΙΣ: Αυξήθηκαν τα περιστατικά βίας κατά γιατρών στο ΕΣΥ! Τι δείχνουν τα στοιχεία»
      Ειδικότερα παρότι το φαινόμενο θεωρείται σχετικά νέο στη χώρα μας, είναι συνεχώς εξελισσόμενο και τα τελευταία χρόνια με βάση υπολογισμούς, παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%.
      Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του real, δήλωσε ξεκάθαρα ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσει τη νομοθετική του παρέμβαση για αυστηροποίηση των ποινών για όσους βιαιοπραγούν εναντίον γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στα νοσοκομεία.
      Είναι χαρακτηριστικό με βάση διεθνείς μελέτες, ότι οι γιατροί που εργάζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών είναι μέσα στις ομάδες υψηλού κινδύνου μετά τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.
       Περίπου το 25% των ιατρών που διαχειρίζονται τα επείγοντα περιστατικά, αντιμετώπισαν φυσική ή λεκτική βία τους τελευταίους 12 μήνες. Οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται κατακόρυφα στα Ψυχιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων.
Γι’ αυτό εξάλλου και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει εκπονήσει ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης για την πρόληψη της βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: