Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΤΡΑ: «Πρωταθλήτρια» στις αναρρωτικές υπάλληλος ιδρύματος της Αχαΐας

        Έχει ξεχάσει από πότε έχει να πάει στη δουλειά της εργαζόμενη κρατικού Ιδρύματος, στην Αχαΐα, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Κι αυτό διότι, επί έναν και πλέον χρόνο,  εκμεταλλευόμενη τα «παραθυράκια» της νομοθεσίας, επικαλούμενη σοβαρά οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα, φροντίζει να εξασφαλίζει αλλεπάλληλες αναρρωτικές άδειες.
       Επιπλέον, εξοργιστικό στην περίπτωση της είναι και το ότι συνεχίζει να εισπράττει κανονικά, εκτός από τον μισθό της, κι ένα επίδομα διοικητικής θέσης 250 ευρώ. Εννοείται, όμως, ότι καθώς απουσιάζει για πάνω από ένα χρόνο από το Ίδρυμα στο οποίο έχει διοριστεί, η θέση της παραμένει ουσιαστικά κενή.
      Η μακροχρόνια απουσία της έχει προκαλέσει επανειλημμένως τα καυστικά σχόλια των συναδέλφων της, που είναι κυριολεκτικά εξοργισμένοι με τη σκανδαλώδη συμπεριφορά της, την ίδια ώρα μάλιστα που η υπηρεσία της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.
Τι κάνει η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή;
      Ωστόσο, η νέα διοίκηση του Ιδρύματος δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης. Ήδη, ο διοικητής του απευθύνθηκε στην αρμόδια Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, που εδρεύει στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου και εγκρίνει τόσο στην ίδια όσο και σε άλλους υπαλλήλους  αναρρωτικές άδειες με τη σέσουλα, θέτοντας το αίτημα να μπει ένας φραγμός στη χορήγησή τους.
     Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος φροντίζει να παίρνει σπαστά τις αναρρωτικές άδειες (όταν τελειώνει η μία αιτείται στο καπάκι άλλη), κατά τέτοιο τρόπο που να μην είναι δυνατή η διακοπή του παχυλού επιδόματος που εισπράττει.
      Αλλά είπαμε. Η περίπτωση της δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν κι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που σκαρφίζονται διάφορα κόλπα για να παίρνουν αναρρωτικές άδειες, χωρίς φυσικά να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
      Αρκεί η προσκόμιση κάποιου χαρτιού από γιατρό για να γίνει η δουλειά και να λουφάρουν, χωρίς οικονομικές επιπτώσεις για τους ίδιους και λειτουργώντας φυσικά εις βάρος ευσυνείδητων συναδέλφων τους.
      Αλλά ένα εύλογο ερώτημα είναι εάν και κατά πόσο τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο για να αποφεύγονται τα κρούσματα των «μαϊμού» αναρρωτικών αδειών.
      Αλήθεια, δεν τούς έκανε  εντύπωση ότι με τη συγκεκριμένη υπάλληλο  κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά; Εδώ μιλάμε για «καραμπινάτη» περίπτωση που κάνει «μπαμ» από χιλιόμετρα μακριά!
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: