Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.

     Υπάρχει σημαντική μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία περιστατικών κορωνοϊού που υπερβαίνει το 60%. Για παράδειγμα χθες στο ΑΤΤΙΚΟ εισήχθησαν 32 ασθενείς με κορωνοϊό από  100 στην έξαρση του τρίτου κύματος.
     Τα Νοσοκομεία ξεκίνησαν να επανέρχονται σε μερική κανονικότατα. Αδειάζουν κλινικές κορονοϊού και μετατρέπονται σε γενικές κλινικές. Αδειάζουν οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ όπως οι χειρουργικές αίθουσες και ευελπιστούμε σύντομα να ξεκινήσουν τα χειρουργεία γιατί θα το πληρώσουμε.
     Το ΘΡΙΑΣΙΟ  Νοσοκομείο κορονοϊού  από Παρασκευή μπαίνει  στην γενική εφημερία. Νοσηλεύει 119 περιστατικά κορονοϊού  που θα φιλοξενούνται σε 3 κλινικές.  Από τις 25 κλίνες ΜΕΘ  οι 8 κλίνες της μίας ΜΕΘ   μετατρέπεται σε Γενική ΜΕΘ. Επίσης  διατίθενται δύο χειρουργικές αίθουσες για έκτακτα χειρουργεία. 
    Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ νοσοκομείο κορονοϊού  νοσηλεύονται 175 περιστατικά κορωνοϊού  από 300 και πλέον στη κορύφωση. Στις ΜΕΘ που είχε πάντα πολλούς διασωληνωμένους εκτός, νοσηλεύονται 19 περιστατικά  στις 25 κλίνες που διαθέτει. Ανακοινώθηκε ήδη η σταδιακή μετατροπή του σε Γενικό Νοσοκομείο.
       Δεν ισχύουν τα ίδια με το τρίτο Νοσοκομείο  κορονοϊού  του ΕΡΥΘΡΟΥ, που είναι γεμάτο με 300 περιστατικά  χωρίς να ανακοινωθεί κάτι  για τη  μετατροπή του σε Γενικό Νοσοκομείο.  Άμεσα πρέπει να αδειάσουν οι προσωρινές και πρόχειρες  ΜΕΘ  και να  λειτουργήσουν για το σκοπό που φτιάχτηκαν (χειρουργικές αίθουσες, ανάνηψη, καρδιολογικές μονάδες κ.α.λ)
                ΠΡΟΣΟΧΗ στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.
    Πέρυσι το δεύτερο κύμα της πανδημίας  στη Βόρειο Ελλάδα ξεκίνησε από τα σύνορα που δεν υπήρχε έλεγχος για κορονοϊό και από παραθεριστικά μέρη με τον τουρισμό.
                        Μην πάθουμε τα ίδια.
     Δεν αρκεί ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων που αποτελούν ισχνή μειοψηφία στα νησιά. Με τους εποχικούς εργαζόμενους, τους τουρίστες τι γίνεται;
      Οι  παραθεριστές που θα βρεθούν σε νησί μεταδίδουν τον ιό είτε εκεί ή πίσω στο τόπο διαμονής τους που θα γυρίσουν. Τα ζήσαμε πέρυσι.
     Οι υγειονομικές μονάδες πολλών νησιών αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στη στελέχωση.
       Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα στοιχειώδη. Δεν είναι σε θέση να κάνουν γενική αίματος. Πόσο μάλλον τεστ κορονοϊού.
      Ο κόσμος κουράστηκε δεν τηρεί τα μέτρα και το σύστημα θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει σωστή ανίχνευση  του ιού στη κοινωνία. Που τώρα δεν είναι.
                                       Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: