Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Αντιδράσεις στις μετακινήσεις νοσηλευτών από Αγ. Ανδρέα στην Κέρκυρα

      Νέο κύκλο αναταραχών έχει προκαλέσει στον «Αγ. Ανδρέα» η απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας να μετακινηθούν νοσηλεύτριες από το νοσοκομείο με σκοπό να ενισχύσουν τα Εμβολιαστικό Κέντρο της Κέρκυρας.
     Γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου, απ' όπου και θα μετακινηθούν άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού, υποστηρίζουν: «Η απόφαση αυτή ξεγυμνώνει τις δύο ΜΕΘ (γενική και κορονοϊού) από προσωπικό», και εξηγούν:
     «Απομένουν πίσω τρεις νοσηλεύτριες σε κάθε βάρδια εκ των οποίων η μία είναι έμπειρη και οι άλλες δύο είναι από το επικουρικό προσωπικό. Κανονικά στην πρωινή βάρδια πρέπει να είναι μία νοσηλεύτρια για κάθε κλίνη, που σημαίνει 7 στο σύνολο, το απόγευμα να είναι πέντε και το βράδυ τέσσερα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό αλλά έμπειρα».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΒΕΛΗ
      Ερωτηθείς σχετικά ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης    Καρβέλης, επισήμανε καταρχήν πως:
    «Εμείς απευθύναμε ανοικτή πρόσκληση και εθελοντικά δήλωσαν ποια άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικού επιθυμούν να μετακινηθούν στην Κέρκυρα για τρεις εβδομάδες. Κανείς δεν πιέστηκε για τίποτα».
     Σε ό,τι αφορά στην επισήμανση γιατρών για ξεγύμνωμα των Μονάδων ο κ. Καρβέλης απαντάει με ξεκάθαρο τρόπο:
     «Αυτό δεν ισχύει. Πριν δοθεί η εντολή μετακίνησης είχα την πλήρη διαβεβαίωση της διευθύνουσας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, της κ. Παπαναγοπούλου ότι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα και ότι υπάρχει προσωπικό για να καλύψει τις θέσεις αυτών που θα μετακινηθούν. Επισημαίνω ότι έχω την απόλυτη διαβεβαίωση γι' αυτό».
     Παράλληλα ο κ. Καρβέλης υπενθυμίζει ότι τους τελευταίους μήνες έχουν προσληφθεί δεκάδες άτομα νοσηλευτικού προσωπικού. «Μέχρι και προχθές, κυριολεκτικά, υπέγραψα νέες προσλήψεις νσοσηλευτικού προσωπικού για τον ''Αγιο Ανδρέα''».
     Ο κ. Καρβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του που η 6η ΥΠΕ διοργανώνει μία ειδική αποστολή υγειονομικού προσωπικού η οποία θα είναι σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και η οποία θα συμμετέχει στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία».  
     Είναι το πρώτο Πανελλαδικά Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο που διοργανώνεται σε συνεργασία της Υγειονομικής Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα από σήμερα, ο κ. Καρβέλης βρίσκεται στην Κέρκυρα για να επιβλέψει την ομαλή έναρξη λειτουργίας του Κέντρου 
ΤηςΜαρίνας Ριζογιάννη
rizogianni@pelop.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: