Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 25ης – 8η /24-8-2023, Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Την Πέμπτη 24/8/23 και ώρα 09:30 π.μ., συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας, Μιχάλη Στελλάτου και της Γενικής Γραμματέως, Πετροπούλου Κων/νας, με τα εξής παρακάτω θέματα:

1.    Συλλαλητήριο της ΠΟΕΔΗΝ στη ΔΕΘ.

2.    Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας.

3. Επαναπροσδιορισμός – Επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε κατηγορίες εργαζομένων.

4.    Η ιδιωτικοποίηση των δευτερογενών διακομιδών.

5.    Η βέλτιστη λειτουργία του Νοσοκομείου και η καλύτερη αξιοποίηση του Προσωπικού.

6.    Διάφορα τρέχοντα θέματα.


Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι: Ασλανίδη Αικ., Χαβελέ Αμαλία, Μανωλοπούλου Χαρ. Σταμόπουλος Β., Μαυρίκη Ε. και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των: Στελλάτου Μ., Στεφανάτου Θ., Παλιοκώστα Β., Πετρόπουλος Κ., Πετροπούλου Κων/να, Βέρρας Γ., Σουγλέρης Χρ., και Λιώλη Β. ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ., αναφέρθηκε στα εξής:   

1.   Σε ό,τι αφορά το 1ο  θέμα,  για το Συλλαλητήριο της ΠΟΕΔΗΝ στη ΔΕΘ:

Στην εισήγηση αναφέρθηκε στη συμμετοχή μας στην κινητοποιήση της ΠΟΕΔΗΝ στη ΔΕΘ με πούλμαν έτσι ώστε να συμμετέχουν και άλλοι Συνάδελφοι εκτός από τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου αλλά μετά από διαλογική συζήτηση διαφάνηκαν αντικειμενικές δυσκολίες όπως η δυσκολία εύρεσης  δωματίων λόγω της ΔΕΘ ή το μακρινό ταξίδι για αυθημερόν παρουσία στις κινητοποιήσεις.

2.  Σε ό,τι αφορά το 2ο  θέμα, σχετικά με το Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας:

Ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στο αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας για την αναγκαία περαιτέρω κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας, την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων.

3.  Σε ό,τι αφορά το 3ο  θέμα,   Επαναπροσδιορισμός – Επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε κατηγορίες εργαζομένων:


Αναφέρθηκαν για άλλη μια φορά οι αδικίες και οι αστοχίες που έχουν επισημανθεί από το Σωματείο μας όσον αφορά τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε αρκετές κατηγορίες εργαζομένων και επισημάνθηκε ότι υπάρχει χώρος επαναπροσδιορισμού αυτού του επιδόματος σε κατηγορίες εργαζομένων που λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, που είναι σε αποκλειστική απασχόληση είναι δυνατή η χορήγηση και σε αυτούς όπως είναι οι οδηγοί που μεταφέρουν βιολογικά υγρά δυνάμει μολυσματικά, εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία, εργαζόμενοι στην αποθήκη και γραφείο υλικού κ.λπ.

4.  Σε ό,τι αφορά το 4ο  θέμα, Η ιδιωτικοποίηση των δευτερογενών διακομιδών:

Ο  Πρόεδρος, αναφέρθηκε στο θέμα και ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι και το Σωματείο μας είναι ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

5.  Σε ό,τι αφορά το 5ο  θέμα, η βέλτιστη λειτουργία του Νοσοκομείου και η καλύτερη αξιοποίηση του Προσωπικού:

Ανέφερε τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσηλευτικά Τμήματα από την τεράστια υποστελέχωση αλλά και από τις άστοχες κινήσεις μεταστέγασης Κλινικών και τη μη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με αποτέλεσμα όλα αυτά τα προβλήματα να επιδεινώνονται μετά την προσπάθεια της Διοίκησης να λειτουργήσουν 4 χειρουργικές και άμεσα και 5η  αίθουσα, περαιτέρω ανάπτυξη της ΜΕΘ, που όλους μας βρίσκει σύμφωνους αλλά με την απαραίτητη προϋπόθεση της πρόσληψης προσωπικού έτσι ώστε να μην οδηγηθούμε στις απαράδεκτες μετακινήσεις προσωπικού  από Τμήμα σε Τμήμα και κατ΄επέκταση στην υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

6.  Σε ό,τι αφορά το 6ο  θέμα, δεν συζητήθηκε κάποιο τρέχον θέμα.


Το  Διοικητικό  Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

 1. Για το 1ο Θέμα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να εκπροσωπηθεί το Σωματείο μας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ από διαπαραταξιακή επιτροπή. Επίσης, εγκρίθηκε και η σχετική δαπάνη

2. Για το 2ο Θέμα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να γίνει γραπτό αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας με την παραπάνω θεματολογία.

3. Για το 3ο  Θέμα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ζητηθεί από τη Διοίκηση ο επαναπροσδιορισμός και η επέκταση του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που βάσει του σχετικού ΦΕΚ δύναται η χορήγησή του.

4. Για το 4ο Θέμα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η εναντίωσή μας στην ιδιωτικοποίηση των δευτερογενών διακομιδών και η επαναφορά στην πρότερη κατάσταση με τροποίηση του οργανισμού και σύσταση θέσεων οδηγών όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν.

5. Για το 5ο Θέμα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να γίνει άμεσα συνάντηση του Σωματείου μας με τη Διοίκηση και τη Νοσηλευτική Δ/νση και αν δεν δοθούν σύντομα λύσεις να οδηγηθούμε σε κινητοποιήσεις.

6. -

Δ.Σ.   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: