Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κέντρο Υγείας Σάμης: Καθαιρέθηκαν και μετακινούνται αύριο δυο γιατροί Διευθύντριες, με “εντέλλεσθε” της 6ης ΥΠΕ

Η 6ηΥΠΕ (Πάτρα) , υπεύθυνη για τη σωστή λειτουργία του , αντί να βρίσκει λύσεις που να διευκολύνουν τους γιατρούς ωστε να προσφέρουν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους στους ασθενείς, καθαιρεί δυο γιατρούς διευθυντές ΕΣΥ με 27 και 22 χρόνια αντίστοιχα,  υπηρεσίας στο Κέντρο και τους στέλνει Αργοστόλι και Ληξούρι με «εντέλλεσθε».

Αυτή η ενέργεια πρέπει να είναι μοναδική στα Ιατρικά χρονικά. Με «εντέλλεσθε» ως να ζούμε σε κατάσταση πολεμικής σύρραξης, δυο γιατροί η Επιστημονική Υπεύθυνη και η αναπληρώτριά της ΚΑΘΑΙΡΟΥΝΤΑΙ και μετακινούνται σε άλλα Νοσοκομεία από αύριο το πρωί!

Πρόκειται για τιμωρία και μάλιστα βαριά. Εκτός από την απαξίωση της προσφοράς τους τόσα χρόνια στο Κέντρο Υγείας Σάμης, τιμωρούνται και σαν εργαζόμενες αφού η μια που είναι κάτοικος Σάμης μετακινείται στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και η άλλη μητέρα ανήλικου παιδιού κάτοικος Πόρου,  θα πηγαίνει κάθε μέρα στο Νοσοκομείο Ληξουρίου.  Μήπως να στείλουμε ένα χάρτη της Κεφαλονιάς στην 6η ΥΠΕ να καταλάβει τις συνέπειες του “εντέλλεσθε” για τη ζωή αυτών των δυο γυναικών και πως θα προσφέρουν στους ασθενείς όταν φθάνουν “κουρκουτιασμένες” στο Νοσοκομείο;

Από τον Μάρτιο του 2023 με την συνταξιοδότηση του τότε Δ/ντη του Κέντρου Υγείας,  η 6η ΥΠΕ είχε ενημερωθεί εγγράφως και πολλές φορές για τις δυσκολίες λειτουργίας του Κ.Υ. αλλά τίποτε δεν έπραξε για την λύση των προβλημάτων. Απλωσε χαλί και τα κρύβει απο κάτω.

Οι γιατροί που αντικαθιστούν τις δυο Δ/ντριες είναι Επιμελητές , θα αναλάβουν δε  12 και 18 εφημερίες αντίστοιχα. Εξαιρετικά επικίνδυνο και για τη δική τους υγεία αλλά και των ασθενών.

Ποιο μυαλό τα σκέφτηκε αυτά; Ποια λογική μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις καθαιρέσεις και απάνθρωπες μετακινήσεις τόσων χιλιομέτρων;Αυτο είναι το “ευχαριστώ” για δυο επιστημόνισσες που προσφέρουν πάνω απο 20 χρόνια η κάθε μία στο Κ.Υ.;

Κάποιος δεν πρέπει να βάλει φρένο στα «εντέλλεστε» και το διοικητικό παραλογισμό της Πάτρας; Ο Ιατρικός Σύλλογος ίσως;

Αναδημοσίευση από: kefaloniapress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: