Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Τα χάλια των νοσοκομείων σε εικόνες - ΠΟΕΔΗΝ: Να πάνε σπίτι τους οι διοικητές

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς συχνά να υπάρχουν παρεμβάσεις από τις διοικήσεις τους προκειμένου να βελτιωθούν.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ), υπάρχουν διοικητές νοσοκομείων που μοχθούν νυχθημερόν για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο της σοβαρής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

"Υπάρχουν, όμως, και διοικητές που σκορπάνε τα λεφτά σε έργα βιτρίνας και σε εργολάβους", καταγγέλλει.

Οι εργαζόμενοι - σημειώνει - καταγγέλλουν τα τελευταία επτά χρόνια τις κακές κτιριακές συνθήκες, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

"Πως είναι δυνατόν τα περισσότερα νοσοκομεία να μην διαθέτουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας, λόγω έλλειψης συστημάτων πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας;", διερωτάται.

Όπως αναφέρει, επισκέφθηκε σήμερα την Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου "Αγία Ολγα", η οποία προκάλεσε χθες την αποπομπή του διοικητή: "Είναι πραγματικό αχούρι, δεν πιστεύεις στα μάτια σου", τονίζει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο Κρατικό Νίκαιας εκλεισε θάλαμος της παθολολογικής κλινικής, επειδή γέμισε σφήκες που τσιμπαγαν τους ασθενείς.

Καταγγέλλει πως στο ίδιο νοσοκομείο ο αξονικός δεν λειτουργεί.

Το Ψυχιατρικό της Μυτιλήνης είναι επί επτά χρόνια σε κατάσταση ίδια με το ψυχιατρικό του Αγία Ολγα. "Στάζουν ούρα τα ταβάνια από τις τουαλέτες του πρώτου ορόφου".

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα έχει το νοσοκομείο Κιλκίς, στο "Άγιος Δημήτριος" υπάρχει αμίαντος στην οροφή και στο νοσοκομείο Βόλου μπάζουν τα ταβάνια και τα παράθυρα.

"Να δοθούν χρήματα και προσωπικό στα νοσοκομεία τώρα και πολλοί διοικητές να πάνε σπίτι τους μετά από αξιολόγηση", υπογραμμίζει.






Αναδημοσίευση από: iatronet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: