Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Παρέμβαση του Σωματείου μας για τα Χειρουργεία της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ.

                                                          Αριθμ. Πρωτ:….…......80.
                                                          Πάτρα………........11.4.11.
ΠΡΟΣ:  Διοίκηση Νοσοκομείου ΑΓ ΑΝΔΡΕΑ.
                     
         Τα προβλήματα  του χώρου των χειρουργείων της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ, όπως αυτά κατατέθηκαν από τούς ίδιους τους εκεί Συναδέλφους - Εργαζόμενους στη Συγκέντρωση που είχαμε μαζί τους την ΠΕΜΠΤΗ 7/4/11, είναι πάρα πολλά και μάλιστα σοβαρά. Αυτά λοιπόν τα προβλήματα πού χρίζουν άμεσης παρέμβασης, κωδικοποιημένα  είναι τα εξής:
-         Κατ΄ αρχήν οι μεγάλες ελλείψεις υλικών. Ελλείψεις που καθιστούν δύσκολη την λειτουργία μας. Ελλείψεις σε γάζες, κομπρέσες, γάντια, σύριγγες, συσκευές ορών, ενδοτράχειους κλπ άλλα πολλά.
-         Δεν  εφαρμόζεται ό υπαρκτός και υποχρεωτικός ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ, με αποτέλεσμα ό καθένας να λειτουργεί κατά το δοκούν, όπως θέλει. Επικρατεί μία απαράδεκτη κατάσταση πού αν δεν αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ σίγουρα θα οδηγήσει σε κινητοποιήσεις.
-         Προβλήματα χώρων που χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις. Δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι. Μικροί οι χώροι των αποδυτηρίων πού είναι παράλληλα και εστία μόλυνσης για το χειρουργείο. Μικρός ό χώρος της ΑΝΑΝΗΨΗΣ που επιβάλλει και  πρέπει να περιοριστούν τα πάρα πολλά διασωληνωμένα περιστατικά πού παραμένουν πάντα σ΄ αυτήν. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά τα προαναφερόμενα, χώροι του χειρουργείου διατέθηκαν στην Μ.Ε.Θ, χωρίς να ερωτηθεί  κανένας  γι΄ αυτό.
-         Ελεύθερη και ανεξέλεγκτη ή είσοδος στα χειρουργεία για τον οποιονδήποτε, από τις εισόδους και τα  Ασανσέρ. Επιβάλλεται άμεσα  κάρτες ή κωδικούς για τα ασανσέρ των Ασθενών και του Ιματισμού, καθώς επίσης και  πόρτες με κουδούνι ή κωδικό.
-         Προβλήματα με την καθαριότητα και την απολύμανση των χώρων.  Ελλειπείς οι δυνάμεις του συνεργείου καθαριότητας πού είναι ανύπαρκτο μετά τις 6 το απόγευμα, σ΄ όλη σχεδόν την πτέρυγα..
-         Αμεσα σύσταση και λειτουργία ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ, πού σήμερα λειτουργεί με προσωπικό του χειρουργείου. Ανύπαρκτη μέχρι σήμερα ή άκρως απαραίτητη ενδοεπικοινωνία του χειρουργείου με το συγκεκριμένο τμήμα.
-         Απαραίτητη η λειτουργία τρίτου χειρουργικού τραπεζιού αλλά με προϋποθέσεις. Με  τις υπάρχουσες συνθήκες και προϋποθέσεις όμως αδύνατη.
-         Ελλείψεις Προσωπικού, ειδικά στο Αναισθησιολογικό. Ανύπαρκτη ή άκρως απαραίτητη γραμματειακή υποστήριξη.
         Για όλα αυτά τα προαναφερόμενα προβλήματα πού δεν είναι και τα μόνα, παρακαλούμε την άμεση παρέμβασή σας, άμεσα σχετική Συνάντηση.
                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: