Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ της 10ης/31.8.2011, Συνεδρίασης του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕIOY μας.

          Την ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8/2011, Συνεδρίασε το Δ.Σ  του Σωματείου μας  με τα παρακάτω θέματα:       
    Ι.  Τα Νέα δεδομένα σε επίπεδο Nοσοκομείου –Δκσης-κλπ.
  ΙΙ.   Λειτουργία Ν/Χ Κλινικής.
 ΙΙΙ.  Η Κλοπή στο 409.
 ΙV.  Oι Εξελίξεις στα Μισθολογικά, Ωράριο, Ανθυγιεινό.
  V.  Διάφορα  Τρέχοντα Ζητήματα.                
           Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν μόνον o ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ  πού ήταν σε Κ.Α, ο Πρόεδρος εισηγούμενος τα προαναφερόμενα θέματα, Αναφέρθηκε:     
          1. Στην κατάσταση πού επικρατεί σήμερα στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ του Νοσοκομείου, όπου:
                α). Στο  2όροφο οι Εργασίες  προχωρούν κανονικά.
               β). Στο Κεντρικό Κτίριο ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες τα σχετικά τεχνικά δελτία, τα οποία υπογράφτηκαν  από την ΥΠΕ και εστάλησαν στο Υπουργείο, προκειμένου να εκδοθεί ή σχετική Υπουργική Απόφαση, έτσι ώστε στη συνέχεια  ή Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει στην ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ του έργου, πού αφορά όλες τις υπόλοιπες εκκρεμότητες του Κτιρίου συν το εξοπλισμό του, ύψους 22,5  εκ. Ευρώ.
          2. Στο Νέο τοπίο πού διαμορφώνεται για το Νοσοκομείο μας με βάσει τον νέο Υγειονομικό Χάρτη, όπου:
             α). Ως Σωματείο πετύχαμε πλήρως τον στόχο μας, σε ότι αφορά το Διοικητικό μέρος, δεδομένου ότι θα είμαστε επικεφαλείς στο κοινό συγκρότημα με το ΝΝΘΩΡΑΚΟΣ και όχι  μέρος της μιας και ενιαίας Δκσης όλων των Νοσοκομείων του Νομού μας και μάλιστα υπό το ΠΠΝΡΙΟΥ, όπως διεκδικούσαν – πίστευαν και περίμεναν πάρα πολλοί.
             β).  Υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό σημείο, πού θέλει μεγάλη προσοχή και σοβαρή αντιμετώπιση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μιλάμε για την πρόβλεψη των 400 οργανικών κλινών για το Νοσοκομείο, τα οποία με βάσει τους νέους συντελεστές, μειώνουν κατά πολύ τις οργανικές θέσεις Εργασίας στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε  την δυνατότητα στο μέλλον να διεκδικούμε περαιτέρω προσλήψεις και το χειρότερο να βγάζει ακόμη και πλεονάζοντες σε σχέση μ΄ αυτούς πού σήμερα υπηρετούν.
          3. Στα Νέα δεδομένα σε επίπεδο Δκσης, όπου είχαμε αλλαγές τόσο σε επίπεδο Υ.ΠΕ όπου αναλαμβάνει νέος Δκτής ό Κος Κατσικόπουλος, όσο και σε επίπεδο Δ.Σ Νοσοκομείου όπου αναλαμβάνει Δκτής ό Κος Κοσμόπουλος, εν αντιθέσει με το υπόλοιπο Δ.Σ πού παραμένει το ίδιο μέχρι την 31/12/11.
          4.  Σε ότι αφορά την Ν/Χ Κλινική πού δεν λειτουργεί, πού δεν τις παρέχουν τις δυνατότητες να αναπτύξει τα 4 κρεβάτια πού είχε στη Χειρουργική, όπου τον θάλαμο πού θα μπορούσε ν΄ αναπτυχθεί τον έχουν μετατρέψει σε  καπνιστήριο, αλλά και τις προσπάθειες του ΠΠΝΡΙΟΥ να πάρουν στην δύναμή τους την Ν/Χ μαζί με 6 Νοσηλεύτριες.
          5. Για την Κλοπή στο 409 και τις επιθέσεις στο Ταχύρρυθμο, γεγονός για το οποίο έχει τεράστιες ευθύνες ή Διοίκηση, γιατί παρά τις κατά καιρούς πάμπολες παρεμβάσεις μας,  δεν κατάφερε να οργανώσει καλύτερα τα σχετικά τμήματα του Νοσοκομείου, να τα ενισχύσει με προσωπικό, να φτιάξει και να κλίνει τις μπάρες τις νύκτες της μη εφημερίας όπου θα έπρεπε να ελέγχονται ποίοι μπαίνουν στο Νοσοκομείο και πού αυτοί πήγαιναν.
          6. Σε ότι αφορά τα γενικότερα προβλήματα, έγινε συγκεκριμένη και λεπτομερής αναφορά  στα:
         Α. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ, όπου:
            α). Δεν έχουμε σαφή και συγκεκριμένη εικόνα για το  ποιο θα είναι αυτό το Νέο Μισθολόγιο, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταθέσει τις επίσημες προτάσεις της  γι΄ αυτό στην ΑΔΕΔΥ. Φαίνεται όμως ότι δεν μιλάει για ΕΝΙΑΙΟ Μισθολόγιο, ούτε για Μισθολόγιο Αυξήσεων, αλλά για ένα μισθολόγιο πού θα συνδέεται με τον Βαθμό και πού θα είναι διαφορετικό για τους νεοεισερχόμενους.
             β). Έχουμε εκ νέου περικοπές και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, όπως είναι ή μείωση του Κινήτρου Απόδοσης κατά 50 % από 1/7/11 και κατά 3 % (2% υπέρ Ανέργων και 1% υπέρ ταμείου Προνοίας), από 1/1/11 επί του συνόλου των αποδοχών μας, περικοπές  πού θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα τον Οκτώβρη και  αναδρομικές κρατήσεις πού εισπραχθούν όλες  μέσα στην τρέχουσα χρονιά, με ισόποσες δόσεις στους τρείς  εναπομείναντες  μήνες του 2011, περικοπές και αναδρομικές κρατήσεις πού θα επιβαρύνουν πάρα πολύ τα εισοδήματά μας, ειδικά αυτήν την περίοδο όπου οι ανάγκες όλων μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
            γ).  Εχουμε περικοπή των Υπερωριών, στις όποιες μπαίνει πλαφόν μέχρι 20 τον μήνα και βεβαίως την προκλητικότατη πρακτική σε ότι αφορά την καταβολή των Αργιών – Νυκτερινών, για τις οποίες χρειάζεται κάθε φορά να δίνουμε τεράστιο αγώνα και αρκετές πιέσεις για να μας καταβληθούν.
        Β. Στο ΩΡΑΡΙΟ: όπου η Υπηρεσία μας έτρεξε να το εφαρμόσει χωρίς να έχει κάτι συγκεκριμένο, χωρίς να έχουν την αναμενόμενη απάντηση από το Υπουργείο, έτσι επειδή το εφάρμοσαν κι΄ άλλα Νοσοκομεία, απόφαση πού μας βρίσκει αντίθετους και ζητάμε να την πάρουν άμεσα  πίσω, προτού χρειαστεί να την καταργήσουμε εμείς στην πράξη, γιατί πιστεύουμε ότι από τις κείμενες διατάξεις αυτό δεν αφορά εμάς τους Νοσοκομειακούς.
        Γ. Στο ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ:  όπου πέρα από την γενική αναφορά της ένταξής μας, δεν έχουμε τίποτε το συγκεκριμένο για το ποίοι πώς και από πότε θα μπουν στα Ανθυγιεινά.   
           Πάνω λοιπόν σε όλα αυτά και αφού έγινε διαλογική συζήτηση των μελών του Δ.Σ, κατά πλειοψηφία ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ: 
         I.  Παρέμβαση στην ΠΟΕΔΗΝ για να δρομολογήσει παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για όλο εκείνο το πακέτο πού έχει να κάνει με τα Μισθολογικά μας, το Ωράριο, το Ανθυγιεινό κλπ, ειδάλλως να προχωρήσουμε σε δικές μας Κινητοποιήσεις.
       ΙΙ.  Αμέσως μετά την επίσημη εγκατάσταση των νέων Διοικητών να δρομολογήσουμε ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ μαζί τους, όπου εκτός από την αναγκαιότητα τις άμεσης επαναλειτουργίας της Ν/Χ και την οργάνωση των Υπηρεσιών της Ασφάλειας και των Θυρωρείων, θα καταθέσουμε σχετικά ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ, τα οποία εξουσιοδοτήθηκε για την  σύνταξη τους ό Πρόεδρος. Υπομνήματα πού θα αναφέρονται σε όλα εκείνα τα προβλήματα πού αντιμετωπίζουμε και τις διεκδικήσεις μας, χωρίς να παρεκκλίνουμε σε καμία απ΄ αυτές, χωρίς να παρεκκλίνουμε σε κανέναν από τους στόχους πού είχαμε και έχουμε για το Νοσοκομείο και τους Συναδέλφους Εργαζόμενους πού εκπροσωπούμε.
     ΙΙΙ.  Για όλα αυτά τα ζητήματα ΑΜΕΣΑ σχετική ενημερωτική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Συνέλευση  προβληματισμού και δραστηριοποίησης όλων των Μελών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: