Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση - Κάλεσμα του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, για την 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 19ης κ΄ 20ης ΟΚΤΩΒΡΗ.

         Ο λαός μας βιώνει μια ζοφερή πραγματικότητα εξαιτίας των πολιτικών της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Με τη νέα καταιγίδα μέτρων, που αποφάσισε να εφαρμόσει η Κυβέρνηση και η Τρόικα, στοχοποιούνται, για άλλη μια φορά, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι,  τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, τους έχοντες και τους κατέχοντες τον πλούτο και άθικτους τους υπεύθυνους για την οικονομική κρίση.
 Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό περιβάλλον, οδηγεί αναπόδραστα στη διεύρυνση των ανισοτήτων και στη φτώχεια ολοένα και περισσότερο τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας. Η Τρόικα και ιδιαίτερα οι κεφαλαιούχοι της Ευρώπης και όχι μόνο, θέλουν φτηνό εργατικό και επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό για να επενδύσουν στη χώρα μας. Γι’ αυτό πιέζουν για διαρκή μείωση του εργασιακού κόστους, για να αυξήσουν έτσι στο μέγιστο βαθμό την κερδοφορία τους.
Η Κυβέρνηση για να περάσει τα σχέδιά της και να εφαρμόσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, κουρελιάζει τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, τα συλλογικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα!!!
Οι απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αποκαλύπτουν τον αυταρχικό κατήφορο μιας ανάλγητης πολιτικής που εκπορεύεται από τους δανειστές μας και υλοποιείται από την Κυβέρνηση της χώρας μας. Δυστυχώς μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω!!! Τότε που οι απολυμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι συγκεντρώνονταν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κλαυθμούς και οδυρμούς, παρακαλούσαν τους κυβερνώντες να τους ξαναπροσλάβουν στο Δημόσιο.
Οι μεγάλες περικοπές στα εισοδήματά μας παίρνουν δραματικές διαστάσεις με το Νέο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, αφού επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη μισθολογική κατάσταση των υπαλλήλων του Δημοσίου. Οι απώλειες διευρύνονται και ξεπερνούν το 50% λόγω και των φραγμών που επιβάλλει στην εξέλιξη των υπαλλήλων (π.χ. στον Α΄ Βαθμό θα εξελίσσεται μόνο το 20%).
 Οι εργασιακές σχέσεις πλήττονται βάναυσα με την εφαρμογή του αντεργατικού και ανάλγητου μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, όπου οδηγούνται σε απόλυση ή σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι ( με αμοιβές 60% του βασικού μισθού τους), για ένα (1) χρόνο τους πρώτους και μέχρι δύο (2) χρόνια τους δεύτερους).
Τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα ανατρέπονται. Με τις περικοπές κατά 20% για το ποσό της σύνταξης που είναι πάνω από 1.200 ευρώ και κατά 40% για το ποσό πάνω από 1.000 ευρώ όσων δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.
-    Στις επικουρικές συντάξεις θα έχουμε περικοπές κατά 30% και γι’ αυτούς που παίρνουν πάνω από 500 ευρώ θα υπάρξει μείωση 50%.
-    Του ΜΤΠΥ η μείωση είναι πάνω από 20%.
-    Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη καταβολής του ΕΦΑΠΑΞ, ήδη είναι στην αναμονή για 2 ½  με 3 χρόνια 50.000 νέοι συνταξιούχοι και η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην  υλοποιεί τη δέσμευσή της για ενίσχυση του Ταμείου. Αντίθετα αποφάσισε περικοπές 15% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και 20% για όσους υπέβαλαν ή θα υποβάλλουν αίτηση το 2011.
        Ο ισοπεδωτικός κεφαλικό φόρος στα ακίνητα, επίσης επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους που έχουν την όποια μικροϊδιοκτησία (την οποία απέκτησαν με δάνεια και πληρώνουν δόσεις κάθε μήνα με αιματηρές οικονομίες).
         Η φοροεπιδρομή στα μόνιμα υποζύγια των προϋπολογισμών της χώρας συνεχίζεται. Ακόμη και η γενιά των 500 ευρώ θα υποστούν φορολογική αφαίμαξη, με τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ. Το ίδιο θα συμβεί και σε άλλες ομάδες φορολογουμένων (όπως οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.α.). Ενώ η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή και η εισφοροδιαφυγή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, αφού πάνω από 10 δις ευρώ το χρόνο καταγράφεται η φοροδιαφυγή στη χώρα μας και 14.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη 37 δις ευρώ προς το Δημόσιο.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, στις σκληρές συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται και επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο τη θέση των εργαζομένων, καλούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να αντιδράσουμε, να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας, την ίδια μας τη ζωή. Μπροστά σ αυτήν την  καταιγίδα των μέτρων, στις παρατεταμένες πολιτικές λιτότητας,
    ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Να συμμετάσχουν με όλες τους τις δυνάμεις, τόσο στην 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 19ης και 20ης Οκτώβρη, όσο και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 το πρωϊ της Τετάρτης μπροστά από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, καθώς και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 06:00 το απόγευμα της ΠΕΜΠΤΗΣ, επίσης μπροστά από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, όπου επιβάλλεται και πρέπει, συσπειρωμένοι όλοι στα Συνδικάτα μας, όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας γύρω από τα Συνδικάτα μας και μαζί μ΄ αυτά πού διαχρονικά βρίσκονται πάντα πρωτοπόρα στις επάλξεις και στις διεκδικήσεις  να συνεχίσουμε τον αγώνα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να μην περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και οδηγούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: