Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αρχές του 2012 οι εξετάσεις των προϊσταμένων.

          Πράσινο φως για τη διενέργεια στις αρχές του 2012 των πρώτων γραπτών εξετάσεων για την επιλογή προϊσταμένων δίνει απόφαση που υπογράφηκε χθες από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα.
          Η προκήρυξη των εξετάσεων, που θα διενεργούνται από το ΑΣΕΠ, μπορεί να είναι ενιαία για όλες τις θέσεις προϊσταμένων ανά ομαδοποιημένες κατηγορίες θέσεων ή ανά κατηγορία θέσεων προϊσταμένων - π.χ. κατηγορία Διευθύνσεων Διοικητικού.
          Στην προκήρυξη θα περιλαμβάνονται τα προσόντα και οι προϋποθέσεις συμμετοχές στις εξετάσεις, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το αντικείμενο και ο τρόπος εξέτασης, ο τρόπος βαθμολόγησης και οι διαδικασίες δημοσίευσης των αποτελεσμάτων.
          Οι εξετάσεις θα διενεργούνται κάθε τρία χρόνια και ο βαθμός που θα συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι θα ισχύει για διάστημα έξι ετών. Οσοι επιθυμούν, μπορούν να πάρουν μέρος εκ νέου σε εξετάσεις πριν από τη λήξη της εξαετίας και θα ισχύει η τελευταία βαθμολογία τους.
           Για την επιλογή των προϊσταμένων εκτός από τη βαθμολογία στις εξετάσεις θα λαμβάνονται υπόψη και μόρια από τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων (πτυχία, ξένες γλώσσες κ.ά.), την αποδοτικότητά τους, ενώ ειδικά για τους διευθυντές και τους γενικούς διευθυντές προβλέπεται και προφορική συνέντευξη.
           Οπως είχε ανακοινώσει και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, οι εξετάσεις θα γίνονται με το σύστημα των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και θα αφορούν θέματα δημόσιας διοίκησης και γνώσεων που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων της θέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: