Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ στην σημερινή ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Ανεργοι και Συνταξιούχοι της Πόλης
               Με το σύνθημα
 ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, την  Πολιτική
των  απολύσεων, της Λιτότητας, Της  κατακρεούργησης των µισθμών και των συντάξεων, των  χαρατσιών, της διάλυσης των Δημόσιων Υπηρεσιών            και άλλων πολλών δεινών
                           ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Mε την σημερινή μας κινητοποίηση πού γίνεται υπό την σκιά
- Των Πρωτόγνωρων Απολύσεων στο Δημόσιο, 100 χρόνια μετά την θεσμοθέτηση της Μονιμότητας, με  την Απαράδεκτη την Προκλητική και Αντεργατική ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.
- Του υπό ψήφιση ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ πού συνεχίζει την βάρβαρη πολιτική σε βάρος των Εργαζόμενων, πού υλοποιεί όλες τις Αντιλαϊκές Επιλογές του τελευταίου Μνημονίου.
- Των τελευταίων εξελίξεων σε ΕΛΛΑΔΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, όπου οι οικονομικά ισχυροί, με πρόσχημα το πρόβλημα χρέους, ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ-ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ τις ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ και τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των Εργαζόμενων.
  Συναδέλφισες και Συνάδελφοι
     Οι Μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις του Οκτώβρη ενάντια στα αντιλαϊκά µέτρα και τη µνημονιακή πολιτική αποτελούν παρακαταθήκη και εφαλτήριο για τους νέους αγώνες µας.
      Οι επνευστές της αδιέξοδης µνημονιακής πολιτικής, προκειμένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήμην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν τώρα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια µντηνιακή αντιλαϊκή πολιτική.
       Οι «µνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε µια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, κατ’ εντολή της Τρόικα, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την Κοινωνία, έργο τους.
   Οι  Εργαζόμενοι, η ελληνική Κοινωνία, δεν πρέπει να παγιδευτούν, να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν.
   Η Ελλάδα, οι εργαζόμενοι στη χώρα µας, χρησιμοποιούνται ως µέρος ενός «πειράματος» που ήδη επεκτείνεται και στις άλλες χώρες της Ευρώπης.
      Συναδέλφισες και Συνάδελφοι
     Στα πλαίσια αυτά, καταργείται η µονιμότητα και απολύονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι από το Δημόσιο, µέσω της εργασιακής εφεδρείας και της συνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
      Νέες, επίσης, απολύσεις προετοιμάζονται και λόγω της κατάργησης των Οργανικών Μονάδων και της -κατ’ επίφαση- αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών.
      Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
      Εκδίδονται καθημερινά αμφίβολης νομιμότητας εγκύκλιοι, ενώ ο αυταρχικός και η αυθαιρεσία αποτελούν το νέο τρόπο άσκησης της Διοίκησης.
     Οι επιπτώσεις αυτών των πολιτικών είναι δραματικές τόσο για τους Εργαζόμενους όσο και για ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία. Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, Δημόσια-Κοινωνικά Αγαθά υποβαθμίζονται και καταργούνται.
      Με το νέο µμισθολόγιο - φτωχολόγιο κατακρεουργούνται, για µια ακόμη φορά, τα εισοδήματα µας. Οι µειώσεις κυμαίνονται από 7% έως 55%. Καταργούνται τα γενικά και κλαδικά επιδόματα, ακόμη και το οικογενειακό, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι βασικές αποδοχές µας. Συνδέεται ο μισθός µε το βαθμό και την αξιολόγηση, µε συνέπεια η πλειοψηφία των υπαλλήλων να καταδικάζεται σε μισθολογική καθήλωση. Περιορίζονται οι συντάξιμες αποδοχές.
     Επιπλέον, η µείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια θα οδηγήσουν στην παραπέρα συρρίκνωση των ήδη λεηλατημένων εισοδημάτων µας.
     Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, για να µην περάσει το βάρβαρο και απάνθρωπο µέτρο διακοπής του ρεύματος, αντιμετωπίστηκε µε συλλήψεις συνδικαλιστών και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποκαλύπτοντας το αυταρχικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης. Ο αγώνας ενάντια στα νέα χαράτσια πρέπει να συνεχιστεί.
              Δεν έχουμε και  δεν µπορούμε να πληρώσουμε!!!
    Ταυτόχρονα, οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ οδηγούν τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
     Οι µειώσεις όμως, δεν θα σταματήσουν εδώ. Η διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων, που επιχειρείται µε τη µνημονιακή πολιτική, θα έχει ως αποτέλεσμα νέες αρνητικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά µας δικαιώματα, στις επικουρικές συντάξεις στην κύρια σύνταξη.
      Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και η Δημόσια Περιουσία ξεπου-
λιούνται έναντι πινακίου φακής, µε καταστροφικές επιπτώσεις στην Κοινωνία, βάζοντας ταυτόχρονα φραγή σε κάθε αναπτυξιακή πορεία της χώρας µας.
     Οι δανειστές, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις απαιτούν την υποτίμηση, µέχρι εξευτελισμού, της αξίας της εργασίας µας, της περιουσίας και κάθε παραγωγικής μονάδας της χώρας µας, προκειμένου να αυξηθούν τα υπερκέρδη τους.
          Τα δικαιώματα των Εργαζομένων και της Κοινωνίας, η ζωή η δική µας και των παιδιών µας δεν µπορούν να γίνονται θυσία στα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων.
       Οι Εργαζόμενοι της χώρας µας θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα, για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών  µνημονιακών πολιτικών,  που ανεξάρτητα από το μονοκομματικό ή διακομματικό µανδύα διακυβέρνησης, καταστρέφουν τους εργαζόμενους, το λαό και τη χώρα.
     Αυτή η µνημονιακή πολιτική είναι καταστροφική για τους εργαζόμενους, το λαό και τη χώρα µας και πρέπει να ανατραπεί.
- Λέμε ΟΧΙ στον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ πού εξαθλιώνει
   την ζωή μας.
- Αντιστεκόμαστε στην διάλυση του ΕΣΥ, των  Κοινωνικών
  Αγαθών και των Δημόσιων Υπηρεσιών.
- Λέμε ΟΧΙ στις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ,
   στην κατάργηση των Οργανικών Μονάδων και Θέσεων.
- Λέμε ΟΧΙ στην ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ και τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
   στο ΔΗΜΟΣΙΟ.
- Λέμε ΟΧΙ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ του Μνημονίου.
- Λέμε ΟΧΙ στις περικοπές των ΜΙΣΘΩΝ, των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και
   του ΕΦΑΠΑΞ.
                    Ο  ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: