Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Θα μειώσει Προσωπικό και μισθούς στα Νοσοκομεία η ΝΔ; Σε αναμονή οι Εργαζόμενοι.

Μ
έσα σε κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας ζουν τα τελευταία 24ωρα οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, καθώς ουδείς μπορεί να προσδιορίσει τι μέλλει γενέσθαι για τον τομέα της υγείας δεδομένης της ρευστής πολιτικής κατάστασης. Θα κλείσουν νοσοκομεία, θα απολυθούν εργαζόμενοι, θα κοπούν και άλλο οι μισθοί είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που απασχολούν το προσωπικό του ΕΣΥ μια που τα εκλογικά δεδομένα δεν ξεκαθαρίζουν αυτή τη στιγμή το μέλλον αλλά επιβάλουν την τήρηση του μνημονίου έστω με την ελπίδα της βελτίωσης.
         Όπως και να χει, το βέβαιον είναι ότι το μέλλον των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα είναι εξαιρετικά γκρίζο. Και αυτό επειδή οι διαθέσεις της τρόικας- δεδομένου ότι θα συνεχίσει να επισκέπτεται τη χώρα μας- είναι άγριες απέναντι στο ΕΣΥ αφού θεωρεί ότι παραμένει ένα σπάταλο και ανίκανο σύστημα υγείας που χωρά και άλλες περικοπές.
         Εξάλλου η τρόικα εδώ και καιρό είχε θέσει στον Ανδρέα Λοβέρδο το ζήτημα της περαιτέρω μείωσης των δαπανών στο σύστημα. Μάλιστα ο μόνιμος διάλογος ήταν "κόψτε και άλλο από τα νοσοκομεία".
         Βέβαια το ζήτημα είναι ότι γιατροί και εργαζόμενοι δε σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια καθώς έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις σε περίπτωση που πειραχτούν εκ νέου οι αμοιβές τους.
         Άλλωστε οι εργαζόμενοι τη βγάζουν πλέον πέρα με ψίχουλα αν υπολογίσει κανείς ότι συνολικά είδαν τις αμοιβές τους να μειώνονται κατά περίπου 40%. Γι αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα νοσοκομεία τους τελευταίους μήνες υπολειτουργούν από τις επισχέσεις των εργαζομένων που ζητούν απλά να αμείβονται για αυτό που προσφέρουν.
         Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως δεν είναι στα σχέδια των πρώτων δύο μηνών του Αντώνη Σαμαρά, να «πειράξει» κατ αυτόν τον τρόπο τα νοσοκομεία. Βέβαια δε θα λείψουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες εκεί όπου υπάρχουν κενά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: