Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Για την Δικαστική Διεκδίκηση του Επιδόματος των 176 Ευρώ.

         Με αφορμή τα πάμπολλα ερωτήματα πού γίνονται από τους Συναδέλφους-Μέλη μας, για την Δικαστική Διεκδίκηση του Επιδόματος των 176 Ευρώ, σας γνωρίζουμε ότι οι σχετικές αγωγές, αν και κατατιθέμενες από το 2005 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, δυστυχώς δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη για την  εκδίκασή τους.
        Αυτές οι Δικαστικές προσφυγές, από τις οποίες εμείς διεκδικούμε τα 176 Ευρώ από την πρώτη ημέρα που αυτά καταβλήθηκαν έως την 31/12/10 και για τα οποία σκεφτόμαστε να καταθέσουμε ακόμη μια καινούργια αγωγή και για το χρονικό διάστημα 1/1/11 - 31/12/12, στην Πάτρα καθυστερεί πάρα πολύ η εκδίκασή τους, εν αντιθέσει με άλλες περιοχές όπου προσδιορίζονται και εκδικάζονται πιο γρήγορα.
        Βέβαια οι πιο πολλές απ΄ αυτές τις περιπτώσεις πού ακούτε ότι κερδήθηκαν και καταβλήθηκαν τα σχετικά ποσά, δεν είναι αποφάσεις Πρωτοδικείου όπως είναι η δική μας προσφυγή, αλλά Ειρηνοδικείου όπου διεκδίκησαν συγκεκριμένα ποσά και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πού δεν υπερβαίνει τα δύο έτη.
        Εμείς πάντως ως Δ.Σ κάποια στιγμή, λόγω και της οικονομικής κρίσης πού περνάμε, πήραμε την απόφαση για να παρέμβουμε στα Δικαστήρια, προκειμένου να ζητήσουμε την συντόμευση της εκδίκασης αυτών των αγωγών μας.
        Η παρέμβασή μας αυτή τελικά δεν έγινε, γιατί μας απέτρεψαν οι Δικηγόροι μας, με το σκεπτικό της αρνητικής εξέλιξης αυτών πού προσδιορίζονται και εκδικάζονται αυτήν την περίοδο. Τρανταχτό παράδειγμα ήταν οι αγωγές των Δικαστικών Υπαλλήλων, όπου για μεν τους Εργαζόμενους στο Πρωτοδικείο βγήκε θετική για δε τους υπόλοιπους  Εργαζόμενους των Δικαστηρίων βγήκαν αρνητικές.
        Δοθείσης της ευκαιρίας σας γνωρίζουμε ότι αυτήν την περίοδο, όπου επίκειται ό  προσδιορισμός της εκδίκασης αυτών των προαναφερόμενων  αγωγών μας, τόσο εμείς όσο και οι Δικηγόροι μας ψάχνουμε να βρούμε ανά την Ελλάδα τυχόν σχετικές θετικές αγωγές, προκειμένου να ενισχύσουμε την εκδίκαση των δικών μας αγωγών, μπάς  και καταφέρουμε να βγούν θετικές.
        Βέβαια  σας γνωρίζουμε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη την καταβολή αυτών των χρημάτων άμεσα, εάν και εφ΄ όσον αυτές εκδικαστούν και βγούν θετικές. Υπάρχουν πάρα πολλές και μάλιστα χρονοβόρες διαδικασίες για την καταβολή των χρημάτων, η οποία δυσκολεύει και καθυστερεί ακόμη παραπάνω εάν και εφ΄ όσον γίνει προσφυγή στο Εφετείο,  όπως το επιβάλλουν οι κείμενες διατάξεις.
        Αναμονή λοιπόν. Όταν θα έχουμε νεώτερα θα σας ενημερώσουμε σχετικά και μάλιστα αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: