Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ο Πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, Πετρόπουλος Κώστας, για τα Συλλαλητήρια της 8ης κ΄9ης Οκτώβρη 2012.

       Οι αντοχές των Εργαζόμενων και των Συνταξιούχων και γενικότερα  όλης της Ελληνικής Κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και την πολιτική πού ασκείται σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία Τρόϊκας και Συγκυβέρνησης, πού παρά την προγραμματική συμφωνία της τελευταίας και τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που την στηρίζουν, δεν διστάζουν να επιβάλλουν ένα ακόμη επώδυνο πακέτο μέτρων, οδηγώντας έτσι την Ελληνική Κοινωνία σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα.
    Oι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι Εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα, οι απασχολούμενοι σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι Συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι Νέοι και οι Νέες και όλοι όσοι πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δίνουμε κοινό αγώνα, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πολιτικής της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της πολιτικής της διάλυσης της υγείας της παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους.               
        Η πολιτική αυτή, η πολιτική του μνημονίου, πού καταδικάζει την Ελληνική Κοινωνία στην φτώχεια και την εξαθλίωση, πρέπει να ανατραπεί.
       Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί σήμερα, αύριο θα είναι αργά, τις Κοινωνικές δεσμεύσεις της, να μην επιτρέψει άλλη καταστροφή στο βωμό της διάσωσης των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, χρηματιστηριακών και τραπεζικών κερδών και σκοπιμοτήτων.
         Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε συζήτηση με ατζέντα νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, νέας μαζικής καταστροφής θέσεων απασχόλησης, νέας και ολικής αποδόμησης του δημόσιου υγειονομικού συστήματος και της κοινωνικής ασφάλισης. Τα χαράτσια, οι Κεφαλικοί φόροι,οι έκτακτες εισφορές, η φορομπηχτική επιδρομή που ανανεώνεται σε κάθε δόση έχουν τσακίσει την οικονομία, έχουν διαλύσει το οικογενειακό εισόδημα και τον προϋπολογισμό κάθε τίμιου πολίτη, βαθαίνουν το αδιέξοδο, την ύφεση, τη διάλυση του Κοινωνικού Ιστού.
        Καλούμε τα πολιτικά κόμματα ειδικά εκείνα πού στηρίζουν την Κυβέρνηση να σεβαστούν τις νωπές ακόμα προγραμματικές τους δεσμεύσεις απέναντι στον Ελληνικό Λαό. Να θέσουν τέλος στην αυτό-ακύρωσή τους. Να τιμήσουν την επιλογή των Ελλήνων Πολιτών στις πρόσφατες εκλογές.
     Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ καταγγέλλει για ακόμη μια φορά τη μνημονιακή πολιτική. Μια πολιτική πού επαναλαμβάνοντας επιμένουμε ότι  στοχεύει στη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, στην πλήρη ισοπέδωση της Εργασίας, στην ανατροπή των Εργασιακών και Ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη δραματική μείωση των εισοδημάτων και οδηγεί την κοινωνία στην ανεργία, την φτώχεια, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση.          
          Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών πολιτικών των μνημονίων.
          Οι εργαζόμενοι λοιπόν και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικας  και ιδιαιτέρως ενάντια στον κύριο εκφραστή αυτής της πολιτικής, τον καθοδηγητή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κας Μέρκελ..
        Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την θρασύτατη έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, απαντούμε με κινητοποιήσεις, κινητοποιήσεις  ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με εντολές της κυρίας Μέρκελ και των Ευρωπαίων ηγετών.
        Γι’ αυτό το λόγο αύριο Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, επεκτείνουμε την Παναττική Στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου στον Νομό μας,
                                       ΚΑΛΩΝΤΑΣ παράλληλα
όλα τα Συνδικάτα όλους τούς Εργαζόμενους, τους Ανεργους, τους Συνταξιούχους στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, που συνδιοργανώνουμε με το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, στις 13:00 το μεσημέρι, στην Πλ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, μπροστά από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
        Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.
                         ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στις Κινητοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: