Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Πως σχεδιάζουν τις πρώτες 2.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.

          Μετακινήσεις, επανεκπαίδευση προσωπικού αλλά και απολύσεις περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012.
       Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 2.000 “διαθεσιμότητες” δημοσίων υπαλλήλων, που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έπειτα από πιέσεις της τρόικας, θα προκύψουν από καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς αλλά και από τον “σκληρό” πυρήνα των κρατικών υπηρεσιών, καθώς με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.
      Σύμφωνα με του υπουργείου, επιταχύνονται οι διαδικασίες οριστικοποίησης των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους οργανισμούς καθώς και η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων ώστε να εκδικαστούν εκατοντάδες υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Στην τελική φάση βρίσκεται και η αξιολόγηση 1.500 φορέων του Δημοσίου, από τους οποίους θα επιλεγούν περισσότεροι απο 200 οργανισμοί οι οποίοι θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα αφορά το δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων μέχρι το τέλος του '12.
“Κλειδί” για την εφαρμογή του σχεδιασμού είναι η κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμα και υπηρεσιών στα νέα οργανογράμματα.
       Σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, οι μόνιμοι υπάλληλοι που καταργείται η οργανική τους θέση, τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο με μηνιαίες απολαβές 75% των αποδοχών τους. Μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες θα πρέπει να βρεθεί οργανική θέση, με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά, προκειμένου να μετακινηθούν. Οι μετατάξεις θα γίνονται ανα την επικράτεια και όποιος αρνείται τη μετακίνηση, θα απολύεται.
       Οι μόνιμοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατατάσσονται σε πίνακες βάσει των προσόντων, την προϋπηρεσίας και της οικογενειακής τους κατάστασης, προκειμένου να μετακινηθούν.
Πηγή: Εθνος - newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: