Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση - Κάλεσμα του Προέδρου του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ Κώστα Πετρόπουλου.

       Με τις διατάξεις του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3, πέρα από τις νέες περικοπές, με τα νέα επώδυνα μέτρα πού φέρνει, τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο Δημόσιο Τομέα. Η διαθεσιμότητα κλπ άλλα σχετικά είναι επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης και ουσιαστικά είναι ετεροχρονισμένη απόλυση με την παρέλευση ενός χρόνου.
      Η ΑΔΕΔΥ με βάση τις ειλημμένες αποφάσεις των οργάνων της, για την αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται στο Δημόσιο, έπειτα και από τη xθεσινή  δημοσίευση του Νόμου, στον οποίο προβλέπονται απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, επαναλαμβάνει ότι θα αγωνιστεί για να μην γίνει καμία απόλυση Εργαζόμενου στο Δημόσιο.
         Είναι σαφές και κατανοητό απ΄ όλους μας, ότι ο αγώνας μας και οι κινητοποιήσεις μας, δεν σταματούν με την ψήφιση των νέων επώδυνων μέτρων, των αρνητικών – αντεργατικών μέτρων του μνημονίου Νο 3.
           Ο Αγώνας μας συνεχίζεται                         
για την μη εφαρμογή του μνημονίου, ή αν το θέλετε μέχρι την επαναφορά όλων όσων μας αφαίρεσαν.
                          Στο πλαίσια αυτά η ΑΔΕΔΥ
1. Καλεί την Ομοσπονδία και τούς Συλλόγους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με σκοπό και στόχο να μην επιτραπεί η υλοποίηση της διαδικασίας σύνταξης των καταλόγων ένταξης σε διαθεσιμότητα και απόλυσης χιλιάδων Εργαζόμενων στο Δημόσιο, μέτρο πού έχει να κάνει με το ιδεολογικό ταμπού της Τρόϊκας, μέτρο πού συμβάλλει στην αύξηση  της Ανεργίας και  θα μεγαλώσει την Ύφεση.
2. Αποφάσισε να προκηρύξει συντονισμένες, με τις κατά περίπτωση Ομοσπονδίες – μέλη της, απεργιακές κινητοποιήσεις σ΄ όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και για το σύνολο του χρονικού διαστήματος, που απαιτείται -σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο- για τη συλλογή και αποστολή των εν λόγω στοιχείων.  Στόχος είναι η Συνδικαλιστική κάλυψη όλων των Εργαζόμενων που θα αρνηθούν να καταρτίσουν και να αποστείλουν τους σχετικούς πίνακες.
          Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Εργαζόμενοι οφείλουμε να επισημάνουμε το εξής σημαντικό. Οι υγειονομικοί  κλπ άλλοι  κλάδοι – κατηγορίες και υπηρεσίες, μπορεί προς το παρόν να εξαιρούνται από το πρώτο κύμα απολύσεων του έτους 2012 με τις διαδικασίες εξπρές που επιλέχτηκαν, συμπεριλαμβάνονται όμως στις μαζικές απολύσεις για τα έτη 2013 -2015 μέσω των Συγχωνεύσεων – Καταργήσεων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, καταργήσεων τμημάτων - υπηρεσιών και οργανικών θέσεων προσωπικού.
          Την περίοδο αυτή που στα αρμόδια  Υπουργεία  «μαγειρεύονται» οι Απολύσεις, οι νέοι οργανισμοί με  δραστική μείωση των οργανικών θέσεων και οι  καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών, θα πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση στη κυβέρνηση, όλοι μαζί γιατί επί της ουσίας καμιά μα καμιά υπηρεσία δεν θα εξαιρεθεί από την προαναφερόμενη διαδικασία της απόλυσης.
          Γι΄ αυτό το λόγο επαναλαμβάνω, συμμετέχουμε όλοι δυναμικά και συντονισμένα στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ για αποτροπή κάθε απόλυσης στο Δημόσιο.      
    Καλούμε όλους τούς Εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά:  
 Ενάντια στα μέτρα που ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ τη ζωή μας και ΔΙΑΛΥΟΥΝ την Οικονομία, για να μείνει η Ελλάδα στους  Έλληνες.
     ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ   Δυναμικά   και  ανυποχώρητα
 Συνεχίζουμε  τον  αγώνα  και  την  αντίσταση  για           
•  Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που συνθλίβουν την κοινωνία
    και εξαθλιώνουν τους πολίτες.
•  Να σταματήσουμε το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
•  Να προστατεύσουμε το δικαίωμα της εργασίας.        
  ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
        ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
      ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
   Όλοι μαζί και στην αυριανή κινητοποίηση  την  πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά των πολιτικών που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και  ασκούνται από την Ελληνική Κυβέρνηση σε απόλυτη συμφωνία με την Τρόικα! Όλοι μαζί στη Συγκέντρωση πού θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στις 01:00 το μεσημέρι.
 Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την νεοφιλελεύθερη πολιτική      
 Όλοι μαζί ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ για να ανατρέψουμε ΜΕΤΡΑ και ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
                                                 
                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ
                                            ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: